snöstorm och en standard hot chocolate

Imorse blev det tidig uppstigning 7.30 och med mysfrukost med Malín, sen stack vi till Rendl vid liftöppningen och tog några åk i snöstormen med noll sikt. Råka fastna i en snödriva utanför pisten, nära att åka ner för ett stup, såg knappt en meter framför mig. Tappra som vi är körde vi några åk tills mina kinder förfryste, nu har jag två röda sträck på kinderna, ser ut som jag fifflat med roughen... Sen bjöd min bästa Malín mig på lite varm choklad på Café Anton och resten av dagen består av kneg. 

have 2 have

Mina 8 timmar här i shopen spenderas genom att kolla igenom all nätshopping som går att hitta. Känner extra sug efter shopping nu när man är som fattigast och verkligen inte borde köpa massa. Men ett par nya mönstrade vans, keps, kimono och en militärfärgad skjorta ska finnas ASAP. 

En partykväll av dess like

Onsdagskvällen festlighet är värt att dokumenteras här i bloggen, slutar aldrig förvånas över vad som händer ut i dimman här längre. Kvällen börjar med att Thomas (en random tysk som Dj K träffa på afterskin) kommer över till oss med två flaskor Moet och en Absolut Vodka som han bjuder på med glädje. Kvällen går och flera kompisar stormar in och förfesten spårar ur så att vår hyresvärd kommer ner och är rosenrasande, då var det alltså dags att röra sig vidare ut mot Murrmel. Stekar-Tompa ser självklart till att det finns alkohol på bordet och går och beställer in två sycken 1,5 liters Grey Goose och två champangeflaskor. Vad som hände sen är nog enligt oss alla ganska svårt att svara på... Morgonen efter satt vi alla och försökte komma fram till vart vi gick sen, hur vi tog oss hem, vilka det var som dansa på bardisken osv. Men den enda säkra slutsatsen vi kunde dra var att det var en riktigt rolig kväll.
Glädjen när säsongarna får champange
Servitrasan själv ska öppna, "det ska låta så lite som möjligt", slutar med att korken flyger av.
Champangeglas är inget vi jobbar med här.
Kvalitetsbild på mig och Linus!

 Ännu en gång, sorry Farbror Gräns och Fru Carita att ni måste läsa detta om er dotter, men nu när även mina kompisar läser bloggen måste jag få berätta om alla tossigheter också. Oroa er inte för mig, jag ska hålla mig på mattan. 
Carpe Diem mina vänner!

Happy days

En gruppbild från en grym dag i St. Anton med aktivitet Shotrally. 
Håller även på nu att sätta ihop en liten video från den dagen, men det tar sin tid.

on top of the world

Idag var en bakisdag för oss alla efter en galen utgång, därför blev det tyvärr ingen åkning, hängde istället hemma och nere hos grannboyzen. Lyckades tillslut ta oss ner till byn sen då jag kika på lite skidor och annat kul jag vill ha. Tassa sen in på Murrmel (klubben där vi kaosa ur natten innan) för att leta efter min hoodie jag tappat, slutade med att jag och Klas hängde kvar där framför lite livemusik med en varsin kaffe. Resten av kvällen har spenderats med film och chirre. Nu är det sleeepy time och liftöppning imorgon innan kneget. 
Har ingen inspirerande bild från dagen, selfie jävel istället. 

meanwhile the snowstorm

 
Linus den pajasen traskar runt i byn med hans stjärtlapp
Det blev en fikapaus på Café Anton, en heiße schokolade som inte smaka lika gott som den såg ut.
Jag investerade i en efterlängtad selfiestick till min GoPro. 
 
Jag har även kollat runt en del på lavinutrustning som jag måste köpa, lite för mycket living on the edge att åka utan känner jag nu när alla berättar var och varannan dag och laviner som släppt. Två personer dog även här i Anton för en vecka sedan. Men man vill ju säga upp sig samtidigt som högst upp på shoppinglistan står nya offpistskidor, lavinkit, ny skidjacka osv... Blir att kalkylera budgeten lite nu känner jag!

Ask me, I answer!

Besöksstatistiken här på Amandathebest är inte särskilt hög, därför får man ta hand om de läsare man har. Senaste requesten var en frågestund, haha, så ja, ställ frågor på allt ni undrar, eller andra önskningar om särskilda inlägg! 

The Hate U Give Little Infants Fucks Everyone

En meter nysnö och solsken ute, antagligen bästa skiddagen so far.  Själv sitter man inlåst i shopen och ångrar att man inte lyckades ta mig ut någon timme innan jobbet. Igår var det snöstorm så blev ingen åkning då heller, istället mys med kollektivet. Kvällen spenderades på Bar Cuba framför fotbollsmatchen som grabbarna hade bettat på, rockade även lite på biljard och det blev en och annan bärka. Planen var att ta sig hem och kolla skräckfilm, men alla somna så nu ska jag ta mig i kragen och kolla lite Annabelle själv här nere, livrädd redan nu. 

Krazy dayz

Första dagen på jobbet som känguru, kneget som endast höll i två dagar dock. 
Nu är det helt galet här på KK, drunka aussies som tassar ner en stup i kvarten. 
Time to finish, weey!

Aussie Day

Sitter och kollar igenom GoPro-filmer från lördagen och har mig ett gott skratt! Resten är ute i solskenet och slirar i backen när man själv sitter nere i källaren @work, kult. Idag är det Australia-day så kommer bli ett jäkla drag och troligtvis en utgång! Förra året spenderades ju nämligen i Cairns, Australien, och det var minst sagt party. Så festligt att jag även missade mitt flyg morgonen efter. 
 

Gårdagen från Instagram

 

Shotrally

Igår var en storslagen dag, nämligen shotrally tillsammans med resten av svenskarna här i St. Anton. Förmiddagen spenderades i olika backar och utklädda i till det mest oklara sakerna med intensiva shot-stop lite här och var! Efter att ha tagit oss runt i lite olika områden satte vi oss uppe i solen vid Valluga och mingla runt med alla möjliga! 
När vi suttit där i ett par timmar blev det en lite halvt risky tur ner till Taps och Afterskin som sist avslutades på Mooserwirt. Efterfesten var hemma i vårt crib i form av pizza och film. Dagen var minst sagt lyckad!!!

Feel the taste of SPAR

Herr Ekdahl och monster-sprit-utbudet och lite materiell lycka från Mami. 
 
Har varit ute och gått x2 och bland annat fyndat en petflaska med 2 liter vin för 20 spänn.
Nu måste jag städa eller nått så jag inte spenderar mer tid att äta upp skafferiet. See ya!

Ett inlägg som kryllar av krampus

God Morning! Blev en liten sovmorgon en molnig dag som denna, plus att hela kollektivet har förpestats med en sjukepedemi som gjort oss sega. Ska ta en promme ner till byn och hämta mitt paket med kläder som Mamasita skickat till mig. Sen får vi se om vi lyckas ta oss upp en sväng på fjället idag också. 
 
Här kommer lite bilder på Krampusarna som i början av säsongen halvt döda mig och satte skräck för livet i mig. 
Här gömde jag mig i ett provrum inne på SUPA, han lyckades dock hitta mig, har aldrig varit så rädd som när han la över sina tassar på dörren och kika över och ett flin som sa att han i princip ville döda mig. 
Han drog även ut Gabbi i fötterna som låg under massa kläder och börja piska henne.
Lyckades även springa in på restaurangen när han såg att vi gömde oss där.
Me marked for life by Krampus <3

Rendl Beach

En underbar dag uppe på Rendl, skåda jibbarna nere i parken med en kaffe i handen, inte helt fel. 

Venezuela up next!

Livet är på topp med ett nytt jobb och en resa bokad till Venezuela om 20 dagar! Ska bli helt underbart att åka till en utav de bästa platserna på jorden tillsammans med min älskade Padre Juan, Syster Kattfis och medföljande BF Mackan. Det blir 12 dagar med surfing, sol, salsa och español med mina local-friends. Lämna ett paradis för ett annat, kan inte klaga. 
Vakna med denna vy är inte helt fel.
Semana Santa är minst sagt galet där nere!
Första gången i Venezuela år 2009, nu blir det en fjärde trip!  

Servitrasan klara sin Trial

Provjobbet på restaurangen gick hur bra som helst! Supertrevlig personal som visa mig runt överallt och en himla skön och avslappnad stämning! Det enda som var lite tricky var att alla maträtter har italienska namn så inte helt lätt att minnas både bordsnumret och vad de tre olika tallrikarna man har i händerna heter. Efter jobbet prata vi lite löner och tider, han hade planerat att anställa mig heltid, 6 kvällar i veckan, men han lyckades även lösa mitt önskemål på 3-4 kvällar i veckan, en äkta bror. Han såg även till att fixa en två veckors semester till Venezuela! Efter jobbet satt vi alla kvar och åt lite gott och drack lite vin.
Han har gav mig över helgen att tänka på saken så på söndag får vi se om det blir jobbyte! Trivs redan som fisken i vattnet!
 Innan provjobbet blev det lite bräda och njutning i solen. Ryggen var helt ok, men lyckas istället komma i full fart ner till liften och ska stanna genom att ta emot mig mot ett staket. Slutade med att jag stukade min högra tumme, lite dålig timing när man sensare samma kväll ska lassa på tallrikar där.

Murmel...

Fifflar runt på FB och hitta pics som fick mig att skratta så mycket.
 Längesen jag skåda bilder av sådan hemsk karaktär som dessa. Tror inte jag såg någon i hela albumet som såg någorlunda smaklig ut... 

Hard work här borta

Strålande sol och sitter nere i min källare och kollar serier, men "Motorcykel-gubben", en diskare/vaktmästare på jobbet kommer alltid ner och myser och ger mig massa mums som livar upp vardagen. 
Solig promme till jobbet, enda 10 min sol jag får en dag som shop-knegare
Hallon- & jordgubbssorbet med tigerkaka och grädde. Sen sitta stilla 8 h i sträck på det, välkommen säsongsfettot.
 

Osteria trial

Sitter jag på jobbet och fick precis ett samtal av restaurangägaren till Osteria Di Parma. Har varit väldigt sparsam med att söka nya jobb, men när jag såg denna restaurang så såg jag till att övertyga managern lite extra.
En supermysig restaurang, italiensk mat och goda viner, kan inte bli mycket bättre! 
Börjar trivas här nere i min lilla butik, men ska komma in imorgon på en trial och se hur det är och diskutera tider, löner och dricks osv. 
Inom loppet av en dryg månad har jag redan hunnit testa en del jobb, bartender, känguru och butiksbiträde. Men må medge att jag saknat det jag gjort mest här i livet, servitrasa. 

Trip to Lech

Dagens lunch: Makrill på burk i liften. Lyx! Lukta kattmat i hela väskan resten av dagen...
 
Igår blev det en heldag med skidorna i Lech tillsammans med Hazze och några jobbiga svenne-boyz som stalkat mig nere i shopen en hel kväll. Låtsades inte höra dom när dom ropade efter mig men dom lyckades springa ikapp och bjöd in sig själva som skidsällskap... Tillslut lyckades vi skaka oss av dom och hade en trevlig dag i solskenet som avslutades med lite afterski hemma i Anton. På kvällen var det ett himla velande angående utgång, bytte om sista timmen och skulle ut, sen ångra jag mig igen när det var dags att gå och valde att vara hemma och vila min krigsskadade rygg och lätta hjärnskakning, hehe. 

home hair cut

Vette katten när jag var hos frisören senast, har blivit en fena på att klippa mig själv, här krävdes det dock 4 pers för att få till en bra Paradise Hotel-frilla. 

Alp-designen

Sitter på jobbet och fördriver tiden i from av bloggdesign här på Amandathebest. Har fifflat en hel del men nu lyckats få till en ny header, ny bild, nytt typsnitt, ny rubrik, bredare blogg och grejer. Ser fortfarande ut som skit, men det passar bloggishen, har spanat igenom inlägg bak i arkivet, och HERRE MIN JEE! Ibland undra jag vad katten jag höll på med. 
Ja, inläggen nedanför detta ser därför knas ut.

Roadtrip till Innsbruck

Igår bar det av i ottan till Innsbruck, närmaste storstad, tillsammans med Emma och Fredrik som körde oss med bilen! Jag lyckades vinna shoppingtävlingen att spendera mest pengar, inte helt oväntat, jag går lös när jag ser alla kläder. Ledsen Mamasita vet att jag lovade dig att tygla mig, men lika mycket som du älskar djuren där hemma på farmen älskar jag att shoppa! Vi festade även till det med en riktigt god Sushi-lunch och lite senare ett stopp på IKEA där vi köpte lite svenskt godis, knäckebröd och kaviar. 
 
Planen var från början att gå och se en stor snowboardtävling, men när intrrädet kosta 43€ så fick säsongsplånkan säga ifrån. Lite surt, hade varit så fett! 
 
Regn i Innsbruck 
Fredrique och Emmilisious
Sushi och slukade därefter en skål med bara soya, törstig resten av dagen. 
Tvungen att fota eftersom det tydligen var något världskänt guldtak...

Australia, gold coast

 Coolangatta, då fick man allt smaka på dödens trumling! Fyfan vad härliga tider det var, jag och brollan var ute och surfa varje dag (kanske inte mycket till surf, mer trumling, hunk-span och chilla på brädan) och levde livet. Tanken av att söka till högskolan och inte slira runt i världen skrämmer mig. 

Neonljus och en plasttand

I onsdags var det Neon-party på Anthonys, mycket kult!
Den här sista bilden på Malin är helt klart bäst. Awkward moment som uppstår när plasttanden inte lyser i neonljuset. 

Let's finished what we started


livet liv


 Igår var det en heldag på fjället. Åkning från liftöppning och på eftermiddagen åkte vi över till Rendl och det blev även lite park, satte dock ingen 360... Vid 14.30 åkte vi ner till mataffären och handla lunch och öl och åkte upp i backen igen och satte oss och njöt i solen. Efter det åkte vi ner till Taps på afterski som spåra ur totalt. En kille med drinkbord i baren vinkar över mig och Emma och han börjar hälla på vodka direkt ur flaskan på oss. Slutar med att vi dansar på bardisken och att han langar in en ny vodkaflaska på 5 liter. Kvällen blev ytterst galen, rolig och blurrig! En svårslagen sådan

A piece of Anton

 Har tråkigt på jobbet, här kommer lite videos från fjället!

Mexikansk afton

Tacos och Tequila
 

Good Times oldies


taco fredag!

Nästan alla liftar var stängda igår för att snön har smält bort så blev ett åk igår, lite trist. Sen kom Matthias och Fredrik över med svensk tacos och lösgodis! Rena drömmen. Hade en mysig kväll och sen kom lite fler kompisar över på förfest. Blev en ganska lång natt för min del, var ute och slira till 5.30, men det var riktigt kul!
På kneget atm. 
 

järntrion

 
Saknar att hännga med dom här galna panntofflorna- Colombia.
 

grabben köpte en mössa till mig

Igår kom en kille in i shopen och kika runt, jag försökte sälja in en mössa och sa att jag ville ha en sån, men han tyckte inte den var så fin eller värd priset. Slutar med att han frågar varför jag inte har en och köper en mössa för 45€ till mig! TAACKKAAARRR. jäkligt ful, men ändå promotion för jobbet och det är KASK, Swedish äkta vara.

säsongslyx

Maten har aldrig smakat så gott som när man levt på nudlar a al stirfry en allt för lång tid. 
Oxfile och röpang, rena drömmen. 
 

pow pow powdaaah

Hela inlägget raderades. Anyway, hade en sån grym dag på fjället igår, hade planerat att bara ta en kort svändå då jag är krasslig, men blev lyrisk av åkningen och stanna ute från 9-16! Förmiddagen var full med offpist-åk, vilket var lite scetchy eftersom jag är den enda som inte har lavinutrustning medans alla har ABS-rygga, transiver, spade och hela skiten. Även bara jag som åker bräda så var inte helt lätt att hålla ihop på samma höjd då jag inte kan skråa, så en gång hamna jag ensam i en liten "dal" då jag ser ett stort parti snö häng ner över klippan. Jäklar vad jag brände på ner då! Men bästa åket på länge ändå, så otroligt "cruseig" känsla att surfa fram med snowboarden i pudret!
Har bilder på GoPron som kommer snarast!
Emma in the slope
 

Jobbar för mycket

Sitter på jobbet på Krazy efter att ha jobbat ett nattpass på Kandahar, jag är helt slut! Somnade flera gånger här inne och vakna av ett ryck när folk dundra ner för trappan med sina pjäxor.
Ska antingen säga upp mig här eller från barjobbet, vet inte vilket som är värst. Vill helst banga jobba!
Jag och hazze väntar på bussen! typ ända dagen jag tagit skidorna också!
 

update från le shop

Sitter på jobbet och fördriver tiden med en film och insåg precis att det är dags att aktivera sig i vardagen, har spräckt mina jeans idag på 3 olika ställen. Dessutom hoppade jag i Gabbis säng igår så att jag braka igenom träplankorna... Men äta är ett trevligt sätt att få tiden att rulla här nere i bunkern. Har sålt på bra idag bannemig!
Kom precis in en tant och fråga om hon fick byta blöja på hennes barn här framme vid disken i kassan för att hon behövde ett slags skötbord.. herre min je alltså, vad är det för fel på folk?
Imorgon blir det snowboard-dag och sen afterski! 
Jag och Hazze aka Hazarpojken

2015

Nyår var riktigt gyrmt här nere! 
När jag kom hem från jobbet stod en riktigt god middag serverad på bordet tillsammans med lite billigt röpang. Himla mysigt! Vi drack lite Champange och en del Cuba Libre i vanlig ordning, sen kom vår hyresvärd ner tillsammans med hans familj och satt och mingla. Vi gick sen alla tillsammans ner till torget vid 12-slaget då vi skåla in nya året och sen gick vi vidare till Anthonys!
En riktigt bra kväll att avsluta ett riktigt bra år med.
 

RSS 2.0