tabbe sista dagen 2008

hej, tabbe idag.
jag hade åkt snowboard hela veckan, så efter halva dagen idag bytte jag till mina skidor. Vi åkte till en svart backe som var avstängd, men ändå tänkte vi, då är den inte uppkörd och det finns mkt nysnö.
men när vi kom ner en bit av backen var det världens brant och bara is! jag brukar kunna ta mig ner iallafall men jag gav upp innan jag provat och kasta ner stavarna och skidorna för backen och tänkte att jag kunde hasa mig ner på rumpan. när jag bara putta ifrån lite så åkte jag ner för backen i 120 km, då såg jag att jag höll på åka förbi min stav så jag kastar mig åt sidan och får tag i den men ser på direkten att jag missat en skida lite högre upp i backen. faan tänkte jag det var en sittlift precis över mig och jag var ensam i backen alla blickar på mig. jag får stopp på farten och klättrar upp en bit men eftersom det var fruktansvärt brant och isigt gled jag bara ned igen. då hör jag några killar från liften sitta och asgarva och sen skriker en :- det här kommer upp på youtube sen!
tänker aja dom åker ändå snart förbi mig, men då stannar liftjävel!!
jag hade inget annat val än ett nytt desperat försök. glider ner igen. nya skratt och nån säger:- tuffa lill-tjejen är ute och åker!! några andra sitter och fnittar och säger att jag är inte har en chans. jag var ju tvungen att ha skidan så jag fick fortsätta då ropar alla heja heja och några gör ljud som ökar spänningen. jag var sen jätte nära då kastar jag mig allt jag har mot skidan och får tag på den, endel i liften börjar jubla men killarna säger:- faan jag hade velat se mer.

hahaha, jaa alltid ska man göra bort sig  :P

/ tuffa lill-tjejen


snowboard

igår och hela dagen idag har jag åkt snowboard, gått lite upp och ner, men idag efter jag slängde över snowboarden till min syrra och satte på mig hennes skidor fick jag se lite skadeglädje. hon åkte bara ett åk sen var jag tvungen att byta tillbaka och efter det gick det skitbra! dagen innan ramla jag i liften och åkte på rumpan ner för halva backen ( iuförsig tvingade familjen bara upp mig i svarta o röda backar så det var inte så konstigt). det är egentligen inte så att jag tycker snowboard är direkt roligare än skidor men jag bestämmde mig för ett tag sen att man inte kan åka runt på skidor och se ut som gammal tysk gubbe.
ska åka imorron igen och efter det kommer jag vara lika bra som min pappa :)

har inte orkat ladda upp bilder än dom kommer snart upp :D
/ puss.


Åre 28 dec.

heejsan, sitter just nu på hotellet i Åre. Har ätit middag och innan det var jag nere i spat och badade i bubbelpoolen. det tog ungefär 7 timmar hit med bilen, men det gick rätt fort ändå eftersom vi aldrig stannar på vägen, men nu har kim den lilla råttvasker kommit till mitt rum och jag måste sluta.
juste glömde skriva förut att jag kommer hem härifrån sent den 1 januari. fett taggad på snowboard!! 
/ Amandaa. 

har pappas data för mitt internet funkar inte lägger upp lite från Italien i Alperna. jag gick nog i fyran här ifall du undrar varför jag ser extra mkt ut som ett mongo.


bäverbilden, vackert vackert!

Åre here I come with my new burton.

packar för fullt, massa saker är det som ska med till Åre! måste göra klart allt ikväll för imorgon är så måste jag gå upp vid sju och åka till hästen efter jag är klar i stallet så ska vi sätta oss i bilen och åka till åre, det tar minst 7 timmar, gaahh.

idag var jag och klara i forum på morgonen sen vid ett gick jag till hallen för att ha träning. när det var slut åkte jag, alva och klara in till stan ett tag. gjorde inte så mkt där, köpte klart julklappar till kompisar, allt det där med julen är över nu vilket jag tycker är skönt, det ska bli härligt med ett nytt år!


tröjan jag köpte idag, från Burton för 700 kr.

/ hejdåååå.

lill-julafton

chiao, idag blev det mera julklappar. var hos min moster i örebro, där det var lite kusiner och morfar o mormor.
har lekt kurragömma hela dagen med mina små kusiner, rätt tråkigt efter ett tag eftersom de är värdelösa på att gömma sig. En gång gick jag in i en stor garderod, då satte dom på haspen från utsidan så jag inte kunde komma ut. jag blev lite rädd efter ett tag att de aldrig skulle släppa ut mig.. fick lite olika saker idag:
badkulor
nagellack
halsband
krämer o tvål
ögonskugga
900 kr


det jag fick :)

råttvaskerkusiner

chobishund

hönskallen

lite trött på allas släkt och julbilder nu, men det händer ju bara en gång per år så jag gjorde som alla andra.
/ amandaaaa.

glöggparty och prao med Micke P.

juldagen idag, inte mkt har hänt här ute på Ingarö, eller Mikael Persbrant har varit över på fika hemma hos mig :D
hans fru Sanna Lundell och deras barn Igor var också här, för er som inte vet bor jag granne med honom på mitt landställe. jag och pappa hade ett litet glöggparty med dom och Igor som är 2 år åt en av min katts kattgodis, haha han fick en väldigt rolig min när han kände smaken. Sen sa Micke att jag skulle följa med dom upp till deras hus och låna lite  filmer, så nu sitter jag i soffan och kollar på Marie Antoinette.

jag fråga Micke om jag kunde få prao hos honom, han erbjöd mig teater eller filminspelning, jag valde filminspelning så jag ska skicka ett mejl till han snart och önska vad jag vill göra där, vill nog vara med där de håller på med sminket eller kostymerna.
 
fick en god jul kram av Micke idag :P


julklappar

igår var det julafton, fick lite fina saker. Inte en gitarr då som jag hade velat ha, men kom på att jag ville ha en lite sent. men min låtsasfarfar var hemma hos mig idag och han sa att jag kunde få min farmors gamla gitarr, underbart!
julklapparna:
resväska
handduk
vita converse skor
björn borg långkalsonger
skidglasögon
knästrumpor
blå strumpbyxor
mascara
presentkort på H&M och Åhléns
fleecetröja
hörlurar

lite besviken på päronen att de köpte en väska för 3000:- när jag kunde fått en jacka och en tröja från burton istället..

det mesta.

Amanada.


can you see the likeness? not me.


alva visade mig för väldigt längesen den här bilden från en tjejs blogg och hon sa att hon liknade mig, när jag visa mina föräldrar den trodde dom verkligen att det var jag. många säger att det är skitlikt,  jag tycker inte alls att jag är lik henne, fast hon är ju söt så det är väl bra att jag liknar nån som ser bra ut istället för att jag ser ut som en jättebäbis eller ett köttberg för en gångs skull, hah.

minnen från lågstadiet

har köpt dom sista julklapparna idag, fick ett par jättefina örhängen och ögonfransfärg av klara idag :D kan lägga ut bild på dom sen men just nu har mitt internet pajjat så jag lånar pappas data...  jag är nu med klara ska försöka hitta på nått att skriva, jag kan skriva lite om oss två:

*när vi gick i ettan baxade vi pepparkakor ur rastvaktskuren, och vi blev upptäckta, vi var tvungna att lägga tillbaka ätna pepparkakor i lådan igen.
* vi skriver egna låtar, rätt enformiga dock. en vi kom på handlade om vatten som kommer från en kran.
* när vi gick i ettan gömde vi en killes skor i källaren i skolan och skrev hatskyltar med texten HAHA, DÄR FICK DU!  VI HATAR DIG, som vi stoppa ner i skorna. han fick leta hela dagen och hans mamma kom och hjälpte till och leta efetrsom han inte kunde gå hem barfota, vi vågade inte säga vart dom låg för då skulle vi bli avslöjade. vilket vi ändå blev dagen efter när dom hittat skorna.
* vi retade en kille som var två år äldre för att han gick på piano. hans hämnd var att ta en hel pakt som retade oss, och sen drog han ner mig i en vattenpöl.
* vi brukade limmade fast andras kuddar på stolarna och deras linjaler på bänkarna med superlim.
* vi tvinga upp en tjej i ett träd och sa att hon skulle hoppa från en gren, när hon gjort det tappa hon andan och fick cp-ryck.

/ gonatt! :D

soptunna

har spelat baksetmatch idag vi förlora :( det gick bättre i basketmatchen som jag drömmde om inatt, då var det så att mitt lag spelade mot några som var ganska dåliga och vi ledde så då sa dommarn till oss att vi fick ha en mindre spelare på planen och så ställde hon ut en sopptunna mitt på planen och sa att det var våran spelare. hahaha!


haha min och vendelas favoritlåt, boorde ha gått på gymmet då och då :D

chasing the shadows away



snodde bilder från cornys blogg som vi tog igår när jag sov över hos henne. vi satt och sjöng och jag tog hand om gitarren, det lät förjävligt iuförsig.
/ svärdgren

slöjdnisse



lite saker jag gjort i slöjden den här terminen, fick mvg i det!
kjolen gjorde jag igår på typ 20 minuter, slarvig och inte så vacker, men ville ha en sån i det matrialet.
när jag satt och sydde den på symaskinen igår så skulle jag rätta till tyget lite och då slank mitt finger in under synålen på maksien som gick i full fart. när nålen gick in i fingret sprängdes den så den kan inte ha gått så långt in men, det dunkade i fingret efter och jag började blöda lite.

/ A

julavslutning

ska snart iväg till julavslutningen, har bakat lite chokladbollar som jag kan ta med mig, böev lite smörklumpar i dom men skitsamma det är ändå inte jag som ska äta. efter det så ska jag vara med cornelia.

dagens outfit:

den där stickade tröjan jag har idag hade jag senast när jag var typ 5 år, det är storlek 110 hahahah :D

/ amanda!

mulan är bäst


var en nära på en showarbild så paint fick rycka in. skarriga knän :S

tjaaaa, idag var jag och några i laget på stats och hade vattengympa, det var asroligt! resan dit som jag och alva tog var inte så rolig bara, vi kutta runt i hela nacka strand och hoppa på lite olika bussar..
vi fick typ boxas i vattnet, flyta runt, hoppa grodhopp och så skulle vi sjunga med i låtarna som spelades. Efter det var lite lite hungriga så jag, fanny, alva och anna gick till donken. Nu har jag stickat klart och imorgon är det sista skoldagen, på kvällen har vi avslutning och julmarknad.


/ Aamanda :)


reflection

sitter o kollar på titanic, just nu är det några svenskar som pratar :) riktigt bra film tycker jag. man får verkligen lust att leva. leonardo dicaprio är snygg också.  jag som bestämde mig att gå lägga mig tidigt, det kommer det att gå åt helvete om jag ska se hela filmen.
har fått mina betyg i engelska och svenska idag VG i båda.

/ Aamanda. åh jag tror jag ska döpa om mig till amanda med två A. det var fett fint!

plugghäst

fått några nya betyg idag, är nöjd med tanke på att det är första gången jag får betyg och de brukar inbte sätta så högt första terminen just nu har jag:
matte- VG
teknik-VG
fysik-VG
biologi-MVG
kemi-VG
spanska- MVG
idrott- VG

resten vet jag inte än men jag tror jag har VG i so, engelska, svenska och bild. jag kanske har MVG i slöjd hoppas det iallafall. inget G har jag än så länge, skööönt.
 mitt hår är fetto även när jag plattar det.
/ amandus

men det går väl inte o flyga sådär?


hahaha, den är väldigt tråkig egentligen men jag och fanny höll på att garva åt det här hela dagen!

satsare


bilden vet jag inte varför den kom med, tagen på höstlovet tror jag..
sitter här och pratar med  corny horny i telefonen och mina läppar håller på att torka sönder, men alla mina lypsil är slut.. när jag var i stallet idag fick jag torka i öknen på läpparna så jag tog och hällde på matolja på läpparna, det blev inte så lyckat iallafall. jag fick bäst i klassen på matteprovet idag och jag fick MVG på ett gosedjur jag gjorde i slöjden :D

/ A

mvg i spanska

idag fick jag reda på mitt första betyg som jag ska få den här terminen. jag fick bara veta vad jag har i spanska och där  har jag MVG!!! jag blev lite chockad måste jag säga, det var bara jag och  Linnea som fick det, yeeaaas! jag är inte särsilt bra på spanska, men med lite fjäskande blir allt bättre...
imorgon är vi lediga, då blir det nog stan med en av mina råttkompisar.

/fettohuvud

banda de bandaleros

 no-prov, no-prov, träning, träning. skönt med jullov snart, inga läxor och jag ska fösöka åka en massa skidor och snowboard!
/ amandadadaa

444 till matchen

söndagar, värre än måndagar. man får ångest över att inte städa rummet och göra läxor när man nu har tid.
spelat match har jag också gjort, resan dit till myrsjö, 3 stationer med buss blev inte så lyckad.

jag hade planerat att ta 471 mot västra orminge men då kommer 444 som även går till V orminge innan så jag hoppar på den istället, men efter en busshållplats åker den iväg mot fel håll än vad jag trott så jag springer fram till chaffören panikslagen och frågar vad bussjävlen håller på med och frågar om den gick till korset. han svarde ja och sa att det tar en liten stund, men hur tolkar man en liten stund? jag tabbade mig och hoppade av vid första hållplatsen som kom, ute i västra orminge nånstans. klockan var då halv och det var då vi skulle samlas. jag kuttade upp bland alla jävla hus som ser likadana ut och jag kännde mig totalt vilse. jag frågar en gubbe vart korset låg, han pratade som en snigel i slowmotiontakt så jag sprang iväg från honom och skrek att jag inte hade tid med honom. sen ser jag några andra och frågar om det är långt till korset, då svarar dom en KVART!  aaahh paniken kom jag ringde första bästa, det blev Lina hon sa att hon var på väg så dom hämta upp mig i orminge. snacka om att jag var svettig i dunjackan när de kom.

det mest irriterande var att mina kompisar sa att det bara var någon hållplats till korset från där jag gick av och att det bara tog någon minut dit. Så där sprang jag runt i orminge i tidspress, aja vi vann matchen iallafall! :D

/ amanda!

buss, inte min kompis direkt...


jag är som en brons flyger fritt & biter vem jag vill

jag är trött, men måste gå upp nu jag ska spela match snart. efter det ska jag till stallet, kommer bli stressigt att plugga nått till matteprovet och kemiprovet...
/ a

daddy's levis



hallååå, idag är det fredag jag är bara hemma. ska inte göra nått ikväll, lite tråkigt.
iallafall lägger jag upp dagens outfit. t-shirten tog jag från min pappa. den köpte han i Las Vegas och den är från L'evis. jag tycker den är väldigt fin. resten av kläderna är bara helt gamla vanliga..
/ hejdååååååå


rubrikskit.

shaaa, idag har jag pluggat till spanskaprovet, varit med sosso och stickat klart mig en mönsterstickning. mycket intressant för alla och veta...

gjorde mig lite skummad mjölk med oboy :)

hittade en rosett uppe på vinden, me like.

jag öppnar  en tidig julklapp från mig själv som jag köpte idag. det var en deo och en mascara, haha någon måste man ju få julklappar av ;)
/ mandy the pandy

fårbräket


Det här lilla fårbräket vid namn Fanny. hon tabbade sig rejält idag kan jag säga, tror fanny dödar mig om jag skriver vad hon gjorde för det var väldigt pinsamt.
hon är iallafall en rolig prick och förtjänar en plats i ett inlägg här på bloggen!
/ amanda

du kan vara en råttpojke

dagens outfit:

dagens sorg:

de hade skrivit svaret på gåtan på fel ände av glasspinnen på min päronsplitt.
dagens träning var:

kutta mer än 50 längder och gjorde 100 armhävningar på basketen.


RSS 2.0