Mombasa!

NU ÅKER VI TILL MOMBASA!!
Bara vi elever, ska bli nice utan alla boardingföräldrar. Shiiiet jag är taggad. Vi drar ut nu sen åker vi taxi direkt till kusten. Kommer tillbaka nästa helg, ingen bloggning under den här veckan!
Den här resan kommer bli fet!

bästa stället i kenya-TOY!

Kanske dags att köra en till omgång kläder från Toy, här kommer bara några av de senaste köpen, blir jobbigt att lägga upp alla...

Helt ny sidentopp, 20 kronor.

Nice att ha på beachen i Mombasa, 15 kr.

Söt klänning som var lite trasig, men vafan. 8 kr.

Funkar alltid, Billabong o grejer, 20 kr.

Volangparty, 20 kr.

nu tar jag alla.

Nu på kvällen höll Vilma, en tjej i min ålder som är här på besök och är kompis till Heddi, en kurs i feministikst självförsvar mot sexuella övergrepp. Hon var verkligen skitduktig, först pratade hon om övergrepp och annat om kvinnor och statistik. Sen kom vi till praktiska delen då vi fick lära oss ta oss ur när någon ligger över en och när någon tar strypgrepp, samt vart man ska trycka eller slå för att det ska göra så ont som möjligt. Kommer nog ha en del blåmärken imorgon... Fett värd kvällskurs. Nu måste jag sovaaa!!! Godnarreee!


brown's cheese

Imorse åkte jag och min ekonomiklass på studiebesök till en ostfarm, Brown's cheese. Efter över en timmes lång bussresa kom vi till en supermysig liten gård. Där fick vi träffa ägaren som vi satte oss och prata med och ställde frågor. Drack supergod lemonad och hade lite apor i trädet utanför. Sedan fick vi gå coh kolla i fabriken där all ost tillverkades och gick in i en källare med typ 6 ton ost!!!
Sen fick vi prova massa ostsorter, kex och tillbehör. Det var så mums.

Hanna och Malín var snygga i sina outfits vi fick låna!

Tillverkning

Kyl med massa ost!

Ägaren som visade oss allt.

Göllig dog.


toy market igen...

Efter skolan drog jag, Hanna och Mandolf till Junction och kollade i lite affärer, tog en jordgubbssmoothie och sen bestämde sig jag och Manda för att åka till Toy Market, idag igen! Jag behövde ett par nya(?!) ballerina och en axelbandsväska som min nya kamera får plats i. Vi cruisa runt där alldeles för länge och upptäkte att klockan var 18.10 helt plötsligt, vi blev då tvunga att skynda oss tillbaka, Mandas arm blev påkörd av en bil i allt kaos. Jag kom iallafall hem med en supersunkig väska för 4 kronor, linnen för 2 kr styck och lite annat.

Toy-brudsen nr.1

Taggarååå.

Hej!
Idag har jag och Manda startat dagen med att hålla i en dans inför idrottsgruppen, det var en blandning av massa låtar, men det blev bra!!
Annars har vi haft fullt upp med att boka transporten till Mombasa på FREEEDAG!!!! Vi valde mellan flyg, taxi eller buss och valde till slut budgetvalet buss. Vi åkte till Tuskys och skulle köpa biljetter, uatnför kontoret står en buss med krashad framruta och någon håller på att mecka med motorn. Såg mindre bra ut. Men när vi skulle boka så var bussen tydligen inställd den dagen så vi fick hitta nått nytt. Nu har vi till slut bestämt oss för att åka taxi för 7 personer som kommer kosta 310 kr per person, det är ändå chill för en 7 timmars lång resa!!! Nu kan chaffören stanna när vi vill, vi kan lyssna på partymusik osv.. Sen efter det cruisa vi förbi Toy Market som låg på vägen. Vi köpte massa billiga kläder inför Mombasa. Köpte vita blusar, partytoppar, joggingskor och lite sånt. Nu håller jag på att städa upp i mitt nya rum och ska städa ut det gamla imorgon.
Jag och Lökdolf som hon kallas.
Eliiiiin.

Jag om några dagar!!!!!

Mitt gamla älskade rum <3

Ja, som sagt, jag har bytt rum. Mitt gamla rum känns verkligen som mitt. Men efter vattenläckan och att det var så stort gjorde att jag bytte. Vet inte om det var en tabbe, men förändringar är alltid kul! Vi provar, bor i ett nice rum nu som jag ska visa er någon annan dag. Men här är bilder på det jag lämnat bakom mig.

Bilder på mitt gamla rum:

Designen har tagit fram sina kunskaper, blomma och pall, spejsade stövlar, afrikansk tavla...

Skrivbordet

Min säng

Garderoben och klädstången av bambu som P**** P.O fixat.

Min myshörna och alla fina bilder. Det var på den väggen som vattnet nu har förstört. Och taket kommer braka snart känns det som...

Fängelseutsikten genom fönstret.

Mitt och Emilias badrum:

Fina duschen

Pink Toilet som låter som en helikopter när man spolar!
Hallen:

Som på bilden är ovanligt städad jämfört med hur det brukar se ut... Luktar otroligt mycket lök av alla mina 25 par skor jag har med mig hit till Kenya...
Min f.d. Roomie:

Min bästa roomie Emilia som jag nu lämnar ensam och rädd i vår korridor... I miss her <3

så lite, men så mycket.

Första natten i mitt nya rum, vakna runt halv elva, drog bort gardinen och har en nice poolview. Cruisa ner till matsalen där jag åt lite cornflakes. Sen hämta jag datan och skulle ha U-landskunskap, men den var tydligen inställd, även naturkunskapen och svenska C är slut!!! Så det var inga lektioner idag. Hade däremot ett möte om fältstudieveckan, vi fick välja mellan att åka till en fiskeby eller regnskog. Tog först regnskogen, men sen sa alla att fiskebyn lät mycket roligare så det fick bli den. Hade även en brandövning.
Låg lite vid poolen och brände mig på hela framsidan, har en redig bränna nu... Sen tänkte jag uppehålla mina basketskills lite och gick och lökade lite på basketplanen. Det gick faktiskt bra, även fast jag inte spelat på flera månader. Sen efter en middag med soppa och pannkakor gick vi hela spanskagänget till spanskastugan och panikade inför provet imorgon. Men efter massa överklagelser så sköt hon upp det till veckan efter sportlovet. NIIICEEE. Nu har jag och Manda övat hela kvällen på vår dans till idrotten imorgon, hahaha det kommer bli lite stelt att vi ska stå där framme och shakea!!

Massa text, men dagen har kännts så lång...

Jag gillar life a la Kenya. Bild från Yanjaa.

mannen, myten, legenden.


Boxer-robert, Rogge, Jarle, Hata Göteborg-killen. Han har många namn.
Bild från i Lördags.

Rum 8c --> 1a

Jag har bytt rum. Waaaah
Jag vet inte varför, jag är korkad. Tidigare bodde jag i största rummet på hela internatet, dubbelrum. Delade bara badrum med Emilia, världens bästa roomie. Vi delade på goatmilk-tvål och man kunde spela hur hög musik man ville. Nu har jag flytttat till poolhuset, frivilligt. Njaa det här funkar inte, jag flyttar tillbaka imorgon, ska sova en natt här... Kommer inte funka asså.

fått en flaska i huvudet

Hej!
Igår åkte vi standardgänget till Simba, det var kul som vanligt. Vi träffade på ett svenskt gäng där en utav dem var Rogge i Hata Göreborg, haha han var för knasig.
Mot slutet blev det lite kaos dock... Folk börja kasta glasflaskor i marken och sen var det en som hamna på Max fot så att den gick igenom skon och kötta upp foten. Polisen skulle komma för att folk hade kastat flaskor, men Jarle(Göteborgskillen) tog fram sin feta plånbok och muta personalen. Ingen ko på isen liksom.
Sen när vi åkte hem pumpa vi vår nya skiva med grym musik i partybussen, dansa och sjäng till Gasolina bland annat. hahaha.

Fiesta!!

time for Simba

Hej! Igår åkte vi till Que Pasa, vilket var asroligt!!! Det var en riktig brakar-kväll må jag jag säga.
Idag gick vi till Junction där jag köpte en fet fruktsallad och de andra vårrullar som vi sen tog med till killarnas fotbollsmatch. Vi förlora, och dommaren var en galen indie som skrek åt Max att han skulle knulla hans mamma, bra dommare...

Nu ska jag börja fixa mig, sen vid klockan halv tio går bussen till Simba Saloon. Manda har fixat ny partyskiva och kvällen ser lovande ut...
Här är bilderna från en tidigare kväll på Simba:

Manda och Johanna stog och dansa på scenen som jag och Hanna också joina sen!!

Hahahaha, Hanna och Manda med en riktigt pimpad bling bling grabb.

Heddi och Wenne.

myser i min fina trädgård

It's Friday, gotta get down on Friday, wwweey.
Ikväll blir det Que Pasa. Nu måste jag bara skriva klart två köttiga svenskatexter. Igår var det en riktigt trevlig med att fira älskade Malin. Åt en riktigt god Guacemole-burgare, mumsi. Malin fick en riktig happy ending på hennes birthday också!

Just nu sitter vi i min botaniska trädgård med kikoyer och lyssnar på musik. Mysmode. 

Malín 18 år!!!!

Idag fyller världens bästa Malin myndig. Hon väcktes med en frukost av kladdkaka, milkshake, ägg och kaviar-macka, kaffe och champange. Plus en fet discokula som symboliserar Malin, rosor, ballonger, presenter och en så kallad hemgjord haschplanta, haha.

Det var meningen att dagen skulle firas vidare med vattenland på Village Market, men det var inte så soligt och det tar så lång tid, därför blir det antagligen bara en middag på Junction då det ska firas rejält.

Bilder från imorse.

Pluggmode is on.

Sitter med kaffe på mitt rum och försöker komma igång med två olika svenskatexter, lyssnar på lite I love college med Asher Roth. Nu kom Hanna in till mitt rum också och vi har fixat med ett och annat. Annars idag har vi varit på Junction och sprungit på Impala i värmen.

Här är en bild från Kitengala Glass som jag baxilisera av Hedvig.


eventpics

Här kommer lite eventbilder från i Lördags! Är redan lite taggad inför nästa helg, wooohoo.






gjort massa bra saker.

Tjena. Har städkoll snart, mitt rum var totalkaos nu har jag bara proppat ner allt i lådor och i garderoben som kommer ramla ut så fort jag öppnar den. Trampade sönder plattången också... Manda ska gå coh sätta på bastun så blir det mys där snart, vattnet på skolan är ännu en gång borta... Idag blev det varken fika eller träning, vi bakade egna chokladbollar och jag ladda upp ett nytt facebook album, så spana in Barnen i Afrika.


Alla hjärtans dag


Hejjj, det är alla hjärtans dag och halv tio hade rektorn ett litet rondell-möte då han delade ut hjärtan som man skulle krama alla som stog på lappen sen fick man själv fylla på med namn. Nu är vi kluvna om vi ska gå till Art och fika för att fira lite och sen skulle vi behöva träna lite. Måste taggaaa!


I love college

Hej, idag har vi inte gjort så mycket, måndag liksom. Somna inte förrän 3.50 då jag lyckades mörda den sista myggan i mitt rum, jag somna hela tiden och sen vakna av att en liten fluga kom surrande, det var mission impossible att döda dom. Har haft lektioner sen på eftermiddagen stack vi och träna. När vi kom hem åt vi middag och sen blev jag iputtad i poolen. Efter det var det mysmode i lökens rum.

                                                               Duktiga tjejer!


Jag var lökmode


Vad tycker du om rektorns fru?

Här kommer en film Ebba gjorde tillsammans med Fanny, Anna, Lovisa och Astrid som de spela upp på julbordet på julavslutningen. Ebba är en riktig fena på det där med filmer måste jag säga... Den är fett kulig tycker jag. Dom gick och fråga alla massa random frågor som de sen klippte ihop till svar på nått helt annat...


Videoklippet är dolt, så om det inte fungerar att kolla så checka länken där den finns:
http://www.youtube.com/embed/mW6nWyG52ag?hl=sv&fs=1

Event på trädhuset.

Igår kväll var det skitroligt, det var två event på två klubbar som låg bredvid varandra, vi köpte bara biljett till Treehouse, och alla sa att det var roligast där för många mingla fram och tillbaka. Det var ett mask-party, man jag dissa den... Vi träffade lite roliga människor och dansa massor. Lite människor från Viktor Rydberg Djursholm var med ut också.

Här är lite baxiliserade bilder av Fancy Fanny:

Wenne-man festa på en spejsad mask.

Hahaha jag och Peter Tall som vi kallar honom, 2.12 m lång!!! Hahaha han är för rolig, men också väldigt skrämmande måste jag säga...

Snyggingarna Lovisa, Ebba och Anna med två grabbs.

VILKEN TILLSTÄLLNING

Imorse vakna vi tidigt och det var fullt av människor här på skolan som går Model-UN, 150 pers som gör något slags FN-rollspel. Det kom människor från Uganda, Franska skolan, internationella skolan, svenneskolan VRG och massa annat. Jag har inte det ämnet så vi låg bara och chilla vid poolen, senare vi lunch-tid tvingade våran engelskalärare oss att socialisera oss med de som var på besök på skolan. Så alla åt tillsammans hamburgare och pommes, lite för mätt efter. Sen chilla vi vid poolen med stora högtalarna och lite vatten-tennis. Alla som kommer hit inser vilket paradis vi egentligen lever i, tror inte vi själva fattar hur bra vi egentligen har det.


Ska bara ta en duuuuuusch

Hej! Äntligen har vattnet kommit tillbaka så jag har kunnat ta den efterlängtade duschen. Jag har fortfarande galet ont i skallen, men det är ett stort event ikväll som jag redan köpt biljett till så det går inte att dissa. Dagens kluring är bara att hitta något jag kan ha på mig... Nu ska jag fixa mina naglar sen är det middag.


Hahahaha!

Mt. Kenya dag 5

Okej, sista dagen i Mt. Kenya måste också komma med. Segaste dagen, alla ville bara hem. Vi sov en sista blåsig natt i tältet sen gick vi till vi äntligen kom fram till bussen. Sen åkte vi 1,5 h tills si stanna och åt lunch, hambugare. Efter det var det raka vägen hem, åååh det var så skönt att duscha den kvällen.

Hanna sover lite.

Glada att åka hem, ser ut som en redig tjockis, men det är fint.



Vandring

Fyllde vatten i bäcken och jag ser ut som Smeagol.

Här krossa vi ekvatorn och var på södra halvklotet nästa steg.

Tackar alla bärare som hjälpt oss.

Slut på Mount Kenya, kul en gång, men aldrig igen!

super-Spontan utgång.

Igår efter skolan blev det mysig fredagsfika med cappucino-milkshake och en massa mysigt prat med fina Mandolf, Hanna och Malin. Vi kom lagom hem till middagen, sen var vi superkluvna vad vi skulle ta oss till, utgång, bio, bowling eller myskväll? Eftersom vi har gått ut varje gång tänkte vi att vi för en gångs skull kunde stanna hemma och mysa. Så vi bokar en skolbuss till Prestige och köper massa gott. Sen sitter vi massa tjejer i mitt rum och ska precis basta när Hugo kommer in och övertygar alla att följa med ut till en klubb. Då bussen gick tre minuter senare kastade alla på sig en party-topp och kände sig lite fula. Men när vi väl kom T-mall som det hette var det sjukt kul. Vi har nog aldrig dansat så mycket förrut. Bra musik och stämningen var på topp.
Idag var det meningen att vi skulle till ett vattenland, men jag hade redan ont i huvudet igår och idag kokar jag sönder och tror jag har feber så vi ligger några tjejer i Giraff-rummet och kollar på Eva & Adam och Bring it on.

Bilder från fredagsfikan, tagna med en riktig high teech mobil:

Mandyboo och Malin.

Standard att jag och Hanna scorear samma bild.


friday!

Tjeeena. Jag sitter och har Företagsekonomi, ska ha en liten redovisning snart. Sen ska vi ha historiadebatt som är jäkligt oklar. Efter skolan blir det iallafall classic fredags-fika! Kvällens planer är fortfarande lite oklara, kanske lite bowling eller utgång. Imorgon ska vi till ett vattenland, fetaa skojj!!!
Snart är det sportlov, rackarns härligt!

Mt. Kenya dag 4

Här var det en så tidig uppstigning som 1.50 på natten. Frysande i mörkret åt vi gröt som smaka papper, kakor och drack te för att inte frysa. Sen i kolmörkret började vi traska mot toppen utrustade med pannlampor och godis i ryggsäcken. På vägen upp var det personer som var tvungna att stanna för att de var så illamående, trots det fortsatte de ändå. För vissa blev det ett antal spy-stopp. Själv mådde jag helt okej fram till sista biten då jag hade jättesvårt att andas, jag blev fly förbannad. Men efter 4 timmars vandring var vi äntligen uppe, 5000 m.ö.h. Afrikas näst högsta berg, bitches! På toppen var det blåsigt och svinkallt så vi tog några foton och sen var det bara att prommenera neråt igen, det var pain in the knees x1000. Ebba mådde dåligt och svimmade så hon var tvungen att bäras ner hela vägen, scary shit. När vi kom tillbaka till tälten packade vi ihop väskorna och åt en riktig frukost, därefter var det bara att gå till ett nytt camp som låg 1,6 mil bort där sista natten i tält väntade.

Snygg chey med pannlampan!

Oscar tar en paus på väg mot toppen.

Fett möööörkt.

Solen började gå upp och det var bara sista biten kvar till toppen.

Weeeeey, top of the world. Största mupparna.
Glada tjejer på toppen.

Fezt-mode
Efter att ha stannat på toppen i 15 min var det bara att gå ner igen...

Efter vandringen var Felle och Hanna lite utmattade.

Sen fortsatte vandringen vid 11-tiden för att ta sig hemmåt.


plus minus noll

Hallå! Jag sitter lökig i Malins casa efter att ha sprungit på Impala, ätit pizza-middag (känns som man sprang utan reslutat) och haft torsdagsmöte. Nu ska jag duscha sen är det pluggmode. 

Just nu när mysfaktorn är hög i casa de Malín.


Mt. Kenya dag 3

Uppstigning tidigt som vanligt, vandring som vanligt, frysa som vanligt osv... Ja det blev det vanliga. Vi låter bilderna från tredje dagen få tala för sig själva :)

Vandring, standard.

Fjorre-mössan var på.

Ninis
Jag trivs bäst i öppna landskap.



Jag och min coola tisha.


Mysmode vid campet

Lastbilschaffisen Malín.

Time for massage

Hej hej!
Inatt satt jag uppe till 2 och ladda upp ett FB-album, chilla i Zebra med Malin, Gabbs och Oscar och kollade på film. Hann tvätta alla superdammiga kläder från helgen. Jag och Manda städade ur mitt nya rum jag ska byta till eftersom mitt luktar skunk efter vattenläckorna.

Just nu sitter jag på min sista eftermiddagslektion som är U-landskunskap och sitter på en föreläsning som är så tråkigt, har inte orkat lyssna... Nu ska jag och Manda gå över till Impala och göra en massage, Deep Tissue, det ska bli så skönt efter att ha släpat på en ryggsäck i 5 dagar.
Manda gjorde en liten rump-massage på mig tidigare, men nu ska jag slå på stort, kostar bara 80 spänn för en timmes massage här!

Mt. Kenya dag 2

Det blev en tidig uppstigning efter en blåsig natt, frukost i morgonsolen och sen var det bara att börja vandra vidare. Vi gick ca 7 km den här dagen med i uppåtlutning. Det blev en del pauser och halvvägs ett lunchstopp. Vi fyllde på vattenflaskorna i bäckens iskalla vatten, wildlife! På eftermiddagen kom vi till ett nytt camp, min väskbärare var långsammast av alla så jag fick vänta en timme på att mina varma kläder skulle komma, det resulterade i ett rejält damputbrott i tältet när jag fick höra att jag skulle sova på kanten igen. Men sen kom min väska och det blev lite bättre. Vi gick ner till floden och tvätta oss plus lite våtservetter på det. Riktgt dammig chey.

Vandring...

wenne-man, Lovisa och Ebba.

Maxiboy och Viggoman

Dricker vatten ur en liten bäck.

Fancy

Hanna gilla lurren.

Chillar efter lunchen i solsken med lite musica.
Tha gang

Hela gänget samlat!

Här ser man den snöiga toppen vi hade framför oss.


Väl framme vid campet.

Där fanns det ett trevligt dass.

Men dom flesta valde att fri-bajsa

Alla drack te och hämta sina väskor, utom jag som fick vänta.

Vilket ledde till att jag blev lite ilsken i tältet, kastade sovsäckar osv.

Sen blev jag glad igen :)


Mt. Kenya dag 1

Vi gick upp vid 6 tiden och lassade på väskan i bussen och åt frukost innan vi åkte. Sen blev det en lååång busstur med massa trafikköer.
När vi väl kom fram till Mount Kenya National Park åt vi lunch och sen började den otroliga vandringen!
I värme-lök gick vi i dammig sand upp mot berget, vi gick endast 7 km tror jag. När vi kom till campet så bytte vi om från shortsen till underställ och varma kläder. Det blev fort kallt och vi åt middag i kylan. Sen kröp vi in 6 brudar i tältet, jag fick sova på kanten och frös ihjäl, men hade Manda som jag la mig under.

Hanna och Manda innan vandringen började
Så var det bara att börja traska.

Malín är dyng-go.

Tältos

Snyggingar

Såhär såg det ut på första campet.


Bra närvaro

Dagen efter Mt. Kenya var närvaron på topp av alla 55 elever. Själv ringde Manda och väckte mig vid åtta så gick vi till första lektionen som var... IDROTT! Fezt, men det var stretching mest så det var luuunch.

We made it

Tjeeenaaare
Nu är jag hemma från Mount Kenya efter 4 nätters tältning, vandring, frysning i sovsäcken, tusentals omgångar med "jag tänker på en person", daglig dos av äcklig dricka mot höjdsjuka och så lite glädje på toppen av berget 5000 m.ö.h. Alla 67 personer från skolan klarade det, trots att några spydde på vägen upp, höll på att svimma, blev nerburen efter att ha blivit medvetslös. Ja, jag kan konstatera att det var svårare än vad man trodde att ta sig upp, för mig var det mest svårt att andas.

Nu är jag äntligen hemma i mitt rum där jag för övrigt möttes av en väldigt trevlig överraskning, VATTENLÄCKA NR 2!!!! väskor, skor, kläder, böcker och ja massa annat var blöt och luktar nu rutten fisk. Så nu är jag astrött och måste börja städa mitt rum plus att packa upp en superdammig packning. Album på FB väntar så då tar jag alla bilder hit till bloggen då, plus att jag ska göra en update för varje dag! Förresten dagens dusch har aldrig varit skönare, det rann brunt vatten när jag tvättade håret...



dags att bestiga afrikas näst högsta berg.

Jag sitter uppe och packar för fullt, klockan är 2 och alla andra sover. Men jag suger på att packa och det var kluris att hinna med att allt annat som att skriva en svenska text, duscha rejält (kommer inte få göra det på ett tag nu) fixa musik och massa annat. Tur att natten är ung. Men nu bär det av mot MOUNT KENYA!!!!!!!
Shiiiieeeett. drygt 5000 m.ö.h. och det är Afrikas näst högsta berg efter Kilimanjaro. Det kommer ta oss 5 dagar! Nu är mössan, yllesockor och jackor nerpackat här i Kenya. AS-KNAS.

Där uppe på toppen är jag om några dygn. Ain't no mountain high enough, mannen!

RSS 2.0