Fredag, sista dagen på Florence

Detta var sista dagen på Florence School, vi hade nu fyllt en full bil med kläder, gossedjur, mat, böcker, pennor, block, tandborstar, tandkräm och mycket annat som skulle tas med. Dock insåg vi när vi klev in i skolan denna gång att barnen hade blivit omkring 20 fler barn. Lärarna berättade att fler barn kom till skolan nu när vi kommit och köpt mat. Det var väldigt roligt att de uppskattar det vi gjort för dem, däremot blev det nu lite fel i våra beräkningar. Vi hade inte tandborstar och tandkräm så att det räckte till alla så vi fick gå till den lokala handeln och köpa några extra. Det var som rena julafton för barnen denna gång, vi gav alla en varsin tandborste och tandkräm. Sedan fortsatte vi ge dem kakor och dela ut lunchen som Florence och Monica lagat.

 

Därefter fick de massor av mina gamla kläder, men även det vi hade köpt på Nakumatt. Det var en hel del nödvändiga saker de hade fått och lärarna och barnen tackade oss genom ”God bless you” och genom ”Tack Sverige” som vi lärde dem. Barnen skrek ut tack och hurrade när de fick pennor och skolböcker. Trots stora inköp hade vi fortfarande pengar kvar från vår insamling. 4000 svenska kronor kommer man långt på i Kenya. Tror vi hade omkring 7500 shilling (650 kr) som vi sedan gav i bidrag till skolan för att de skulle kunna betala mat och hyra den nästkommande månaden.

 

De följde sedan med oss upp till vägen där vi skildes åt och tackade de så mycket och frågade när vi kommer tillbaka. De är oerhört beroende av oss och låter ibland på gränsen till giriga, de tror ibland att vi vita ”mzungus” är vandrande bankomater. Men det var trots allt väldigt tacksamma för vad vi hjälpt dem med och Monica sa sist ”Bye, I love you!”.

 

Sammanfattningsvis var den första praktikveckan mycket givande då vi fått se mycket och samtidigt bidragit till något vi tycker är viktigt. 
Han var glad över den nya tandborsten och tandkrämen.
Monica och en elev med de nya läroböckerna. 
En liten flicka som fick min gamla klänning som var märkt med Amanda Svärdgren
Jag delade ut mat till barnen.
Lite av mina gamla barnkläder
Barnen är förväntansfulla när de får se vad vi köpt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0