artcaffé

Heej! Just nu sitter Antoine och försöker laga min virusdrabbade och rabiesskadade datajävel, det går inge vidare. Så just nu använder jag Mandas dator istället. Idag har det varit Eid-day så vi har varit lediga från skolan, istället var det fotbollsmatch mot lärarna men jag och massa andra orkade inte så vi kollade bara. Vid fyratiden gick jag och Manda till Impala och hon tog en helkroppsmassage i en timme för 50 kronor!!! Själv sprang jag åtta varv runt stora gräsplanen i sällskap med en afrikansk snubbe, sen gjorde jag lite styrkeövningar och stretchade, bra jobbat. Jag gick hem och tog en dusch och sen blev det Taco-middag, MUMS.

Igår eftermiddag gick vi ett gäng till Junction och shpppade lite på Nakkomatt sen satte vi oss på Artcaffé för att fira Josefine som fyllde 17 år och vi hade väldans trevligt allihopa. Vi satt där till åtta och lyckades få ihop en nota på 18 000 shilling! Sen blev det hemfärd med crazy-taxi och kom tillbaka till internatet och det hände en massa grejer.  

Här är en bild från igår på gänget, bilden är tagen av mr. Gibson! :)

Snaaaaabbaaa

Här kommer lite pics på mig o lilla strutsis, snabbare än aldrig förr!





måndag 29 aug

Hejsan! Nu sitter jag ute i solen och läser några sidor i läxa till psykologin som snart börjar. Idag kunde jag också sova ut till klockan 10.20, narreee.
Idag står det löpning och yoga på eftermiddagsaktiviteterna, men min sista lektion gör så att jag inte kommer hinna jogga, vilket suger eftersom det verkligen behövs just nu!



Bussen har åkt ner i diket!!! Och det är så JÄVLA COOLT!



Time for Coffee, byeeee!

Strutsridning!

Hej!
IDAG HAR VI RIDIT PÅ STRUTSAR! Hehehe, jag ville inte rida först för jag kände mig lite för tjock, men i slutet sa han att det gick bra så jag red ett varv! Tyckte lite synd om den söta strutsen, sen var det några som köpte strutskött att äta på vägen hem...
Nu har vi ätit värsta goda middagen, kött med hasselbackspotatis och sen ananaspaj med vaniljglass till efterrätt!

Sneaky Mandy

Leo-steel

Josefine the good rider!

Strutsis <3

Honeymoon

PS mer bilder kommer inom kort på bla. mig DS.
PUSSS

Wanna partey on Saturday

Tjoho. Nu ligger Hanny på mitt golv med hennes äckliga nya madrass, hon ska sova på mitt rum inatt för att hennes korridor råkade ut för sanering efter att en tjej fått sängloppor!
Idag var det aktivitetsdag här på internatet, sen blev det även en sväng till en festival på andra sidan gatan som jag och Manda besökte och på kvällen blev det fett soft, DJs och niggahs som dansa. Hemmatiden sög dock, halv sju!!! Men nästa helg ska vi på teambuilding, men nästa får vi gå ut! Taggggg!! Idag blev det även två svängar till Bistro bar & lounge, det är asnice, man sitter uppe på en balkong med utsikt över Nairobi och kan betsälla drinkar och fika.
Idag var det även städkontroll, jag fick godkänt efter att jag dammsugit, moppat och torkat av hyllor. Däremot blev det fekke i mitt rum eftersom det är störst så nu är det äckligt igen! Plus att Victor tog med sin kameleont Glenn som är giftig och äcklig och som var lite överallt, bland annat i min säng, freeesch! Men det är städning varje Lördag så det kommer bli kontraster från mitt liv i Sverige där rummet jämt är ett bombnedslag.
Nu har jag och Hanna spelat basket och vi ska snart sova, här kommer lite bilder som jag tog från Hannas blogg!

Hänger på håltimmen!

Svull igår på KFC.

Mr Inneboende Hannyman.

Just chillin'
Nairobi!


(A)Manda

Tjeeena!!!
Nu har vi varit ett gäng på Junction där vi satte oss på ett supermysigt fik, sen gick vi till KFC och fetta oss. Ikväll ska jag ut och kubba har jag bestämt!! Dieten går åt pipan iallafall!
Manda and I hot as always.

psykooo

Heejjj!! Nu ska jag ha psykologilektion sen drar vi iväg till Junction och sätter oss på ett café! Tjing!


basketball yeeah

Jag sitter inne och söker på google efter några basketlag i Nairobi, ska gå till rektorn och snacka med honom imorgon eftersom att både jag, Hanna och Louise vill spela i ett lokalt lag här, fett kult!
Nu ska jag sova och lyssna på latino musik, kan behöva fräsha upp spanskan märkte jag idag på första spanska lektionen!

min webkamera har återuppstått från de döda

Tjeee, nu kom jag precis till rummet och ska duscha (med mitt nya schampoo och balsam från Kenya, som på the picture jaaow), idag har jag varit i skolan och haft nya lektioner med nya lärare och alla lärare är ju så mycket bättre än Östras på alla vis! Har även fått en avhyvling för min urringning på klänningen, det var bara att linda en sjal runt hela mig och därefter kom dagens citat " Jag ser ut som en jävla jude i den här dräkten".
Sen gick vi även till Junction efter skolan och spana i Masaimarknaden som var på taket, jag lyckades pruta till mig en hel del grejer, som jag visar sen!! Prutningen resulterade dock i att de kunde ta mitt bud om jag gav två afrikaner en gåva bara från mig, och jag skulle inte vara blyg och något som kom från mitt hjärta... hmmm...Bang på den! Sen käka vi hamburgare med pommes och därefter blev det tennis och basket. Sen bastu och bad i poolen som avslut på kvällen!

tjohej! cool med flaskor och grejer!

softa håltimmar på skolan

Hej hej! Idag har jag haft historia A och psykologi A, jag valde till psykologin igår kväll så att jag läser utökat, det var för att om jag inte kan komma tillbaka till min gamla klass eller om nått knasar så vill jag inte behöva läsa upp poäng i trean då livet ändå är så stressigt med hästar och basket. Nu läser jag egentligen 50 poäng för mycket, men då är det bara att välja bort om man failar i nått ämne! Däremot sabbade detta mitt schema rejält!!! Nu förstörs min sovmorgon från 12.50 till 8.30, FEEST!

Vid två var det dags för en uppvärming med friskis och svettis och därefter afrikansk dans, frisbee, kubb och volleyboll. Afrikansk dans var feta naaajjs, jäkligt lök ute i solen bara! Men de ska börja ha sånna aktiviteter här hela tiden på skolan, vi gick även förbi gymmet precis över gatan och kollade om vi skulle skaffa gymkort, verkade soft! Vi spelade sen tennis därefter blev det lite längder i poolen och sen massa situps, första träningen för mig här. Men nu jäklar ska jag sätta igång att bränna muffintopsen och tjockiskaggen!!!
Nu har jag ätit alldeles för mycket mat, jag kommer avlida.

Poolpics från dagen jaaow!





tha gang

Här har vi hela gänget! Bränboll weehoo, konditionen var ju inte på topp, Nairobi ligger så högt att det blir svårare att andas här när man inte är van.

poolhäng


En bild från igår när alla låg och chilla vid poolen. Livet funkar liksom...

Nu har jag även bokat upp mig på 12 timmars ridning som jag får lägga upp timmarna hur jag vill. Det lät skitnice att man kunde rida ut i bergen och även hoppa.
Nu har ajg tjockispanik!! Jag ska nog ut och springa!!!! Jag har moffat kenyask mat och nu ett dussin passionsfrukter.
Tjing!

african shoes

Tjeeena!! Vi har precis varit på Junction och shoppat skor, skrivblock och tuggummi. Nu sitter Hanna, Manda och jag inne på mitt rum och jag märker att redan nu är mitt rum kaos, det kommer vara städkontroller så det kommer bli riktigt jobbigt för min del som städar max en gång i månaden hemma i Sverige... 
Mina nya masaisandaler, för ca 100 kronor!

Schema

Här är mitt schema, väldigt soft ändå! Men 2 tim och 10 min företagsekonomi på rad!! KNAS:


Kibera

Hej! Vi har just kommit hem från en guidad tur i Nairobi, vi åkte genom staden och såg massa häftiga saker! Vi åkte även genom Afrikas största slumområde, Kibera. Där bor nästan en miljon människor, eller ingen vet riktigt. Nu ska vi snart äta lunch sen har vi genomgång av säkerheten här och dresscoden, det är rätt jobbigt att man inte får klä sig som man vill.

Första dagen i skolan

Hej hej! (eller kanske ska säga hejsan mamma och pappa)
Nu sitter vi i zebrarummet och kollar på Mysteriet på greveholm och jag har precis skypeat med madre y padre. Idag var första skoldagen och vi fick våran mentor, vi är bara 11  våran klass! Jag har ännu inte tagit några egna bilder så nu baxa jag dom här från Maria! Men imorgon ska jag ta en massa, vi ska nämligen åka på guidadtur i Nairobi imorgon klockan 8.30 så det blir tidig uppgång. Nu ska jag hitta en dusch som funkar! Hejdå!! :)

skolan

en masaimarknad vi var på!

Bilderna är copade från Maria!


2:e dagen!

Hejsan!
Nu har jag möblerat om mitt rum tusen gånger och haft lite rådgivare, sängen står under en lite trappa.. scary shit. Jag skypear lite med liselottan nu men jag ska sova snart och hennes internet fuckar, k.
Men imorgon ska vi få våra mentorer och våra klasser så det blir lite som första dagen i skolan imorgon, men allt drar igång mer serious på torsdag. Nu ska jag krypa ner i sängen innan jag fryser ihjäl!
Godnatt.
Min webbakamera knasar så jag har ingen bild att lägga upp en.. men tar ännu en googlebild som är på skolan!

en bild på poolen som vi bor precis runt omkring.

Resan har börjat

Hej!
Nu sitter jag i mitt rum i Kenya. Efter en 12 timmars lång flygtur har jag landat i Nairobi där vi blev hämtade av en boardingchef. Jag fick största rummet på skolan. Det var ett dubbelrum som var ledig så jag bor själv här, alla andra bor också ensamma fast i enkelrum. Dock är min mysfaktor noll. Det är vitt och kalt och knappt några möbler. Imorgon ska vi till en marknad så jag tänkte köpa lite kuddar och filtar och annat som gör det mysigare. Måste bara bestämma ett tema på rummet, tror jag ska köra rätt enkelt men lite färgstarka afrikanska detaljer.  

Idag har vi varit på köpcentrumet en halv kilometer från skolan, där vi först åt glass med massa tillbehör på lösvikt, så sjukt gott, sen shoppade jag shampoo, balsam och en handduk. Sen satte vi oss på cafét Java och tog oss en varsin dricka. Därefter påbörjade min uppackning av väskan, käkade middag, hade lägereldskväll och basta och bada i poolen. Allting är toppen, men det är så många som frågar om hur allt är, men jag vet verkligen inte alls än hur det kommer bli, så jag uppdaterar er senare när något nytt hänt!

Ha det bra saknade vänner!

Bye Sverige!!!!!!!!

Nu är klockan snart fem på morgonen och jag har inte packat klart än, men mina ögon går snart i kors. Jag ska upp igen om två timmar för att fixa iordning mig och sen åka till Arlanda. 12.20 går planet till Afrika. Knaaas.

Var med min bästa Klara idag, hon är så himla fin! jag fick ett avskedsbrev och ett halsband som var en boll med swarowskikristaller och hon hade skrivit i brevet "Swarovskikristallerna symboliserar dig, de är starka, okrossbara, strålande och vackra. Precis som du!" Det blev en del tårar och Lisa kika även förbi vid tolvslaget.
Jag har världens bästa kompisar

Avskedsbrev som fick mig börja böla, snygg med badrocken på också..

tjing

skitful header...
skitsamma, corniboy du kanske kan fixa en ny fin sen???!! :D

Har haft avskedsmiddag med laget, en massa tårar och världens bästa basketlag! JAG KOMMER VERKLIGEN SAKNA ER!! Ni är bäst!!!!

Sista dagarna i Sverige är streeess

hej!
Livet är streeeesss... Jag ringde precis banken, mitt kort funkar fint utomlands. Nu ska jag fortsätta packa och rensing av mitt rum. Mer som ska göras idag är att åka till stallet ca 3 timmar, sen direkt till ektorp och träffa laget och införskaffa mat till en super dunderbra avslutningsmiddag!
På torsdag ska jag hinna rida, vaccinera mig shoppa sista behövligheterna och hinna träffa kläir. Jag vet inte hur jag ska hinna packa, skriva ut bilder, sy om mina jeansshorts, rensa mitt rum, fixa mig med naglar och färgning av ögonfransar plus bryn. Mission impossible.
Nu ska jag sätta igång en tvättmaskin och ringa och kolla vart min klocka håller hus och uppdatera mitt album på fb.

Satan jag måste göra ny header. Eller ska jag göra en ny kenyablogg eller ska jag fortsätta på gamla vanliga amandathebest?? hmmmm...


Reunion efter basketläger

Hej!
Jag är hemma från en superbra basketläger! kan berätta allt sen, när jag orkar och hinner.
Igår var jag hemma hos Corny tillsammans med Alva och Janni, det blev en trevlig reunion om man bortser från att Corny nästan slog ut mina framtänder med hennes data plus mystiska erkännande. Idag blev det forum med Cornyboy och jag shoppade upp lite kosing, sen åkte jag till stallet och red på pollen. Nu ska jag börja packningen inför Kenya, på fredag åker jag, JÖSSES!!!

final day.

Hejjjj!!!
Sandhamnstiden är över för iår och det känns förjävligt... Det har varit så oslagbart jäkla bra!!
Igår betsämde vi oss alla för att köra när det var vår sista kväll! Carl-johan hade t.o.m kommit ut för att parta med oss. Natten började med att jag hänkade på Willes välkända cykel Spiltán mot Trouville a la Sofie. Där hade vi trevligt lilla gänget. Sen drog vi oss ner mot klubben. Där bjöds det på rosé av randoms och willeponken bjöd mig på en final tequilashot. Sen blev det lite mycket deeptalk med mina kompisar och jag spåra lite. Vi drog oss mot Öfre, men någon lyckades sätta igång brandlarmet så vakterna kom och sa att vi inte fick fortsätta efterfesta, därför åkte vi till Sofie igen. Jag och wille lyckades ta oss hem på cykeln frammåt 5-tiden. Jag gick sedan och la mig och vaknade 08.55 av att pappa säger: Amanda börjar inte du jobba om 5 minuter?
Mina fem alarm väckte tydligen inte mig. Jag lyckades ta mig dit och sminka klart mig i grönsaksdisken. En sista dag på jobbet och en sista dag på Sandhamn.
Jag hade aldrig förväntat mig detta till sommarjobb.
Nu bär det av till Enköping-Basketläger! Dags att bränna!!!





Under bar himmel seglar jag

Igår var det trots allt lill-lördag och vi, det lilla gänget som är kvar här ute på ön bestämde oss för utgång på klubben, det blev lite dans, chill på terassen och bara umgås. När det stängde och Sofie-man skulle cykla hem var hennes cykel snodd vilket gjorde oss fly förbannade. Vi blev otaggade på efterfest och jag hjälpte till att leta efter cykeln, men så plötsligt träffar jag på Fancy som kommit ut till Sandhamn. Hon skulle gå och bada med en grabb så jag tog hem resten av dom typ tio grabbarna hem till mig och satte på lite avicii och dansa så alla slåg huvudet i taket. riktigt korvparty så jag körde ut alla, vi gick till stranden och sedan vidare till deras båt i hamnen. Jag lyckades rymma från grabbsen och kom hem vid fyra. Sen var jag riktigt död i morse då det var jobbdags.

Annars idag har jag varit ute och sprungit, badat, solat och gick ner på after-sailen i hamnen där Uno Svenningsson spela och det var så jävla härligt! Eftermiddagssolen sken och han sjöng Vågorna gungar mig medan alla sjöng med! ååh jag njöt av livet och måste säga att det kommer bli jobbigt att lämna denna härliga och underbara incest-ö.

Vågorna

lite för hårig för min smak

I helgen blev jag uppraggad av en turk, inte vem som helst: Özz Nujen. En ganska känd komiker för er som inte vet. Brukar typ vara med i Parlamentet och lite sånt.
Jag satt i kassan på jobbet och så kommer Özz och ska handla. Först var jag inte säker om det var han, men han pratar på ändå och frågar hur läget var osv. och sen efter ett tag när han ska gå så säger han: "Jag och två polare ska köra stand-up på Seaclub ikväll, det vore kul om du ville komma förbi!"
Jag gick inte dit för att jag slutade jobba när det redan hållt på i nästan en timme plus att det kostade 155:- i inträde vilket kändes lite ovärt.
På kvällen drar vi hela Sandhamns-gänget ner till Seglarklubben och ska parta och där inne ser jag honom igen så jag går fram och säger tja. och konversationen blev ungefär följande:

Özz: Hej! Du kom inte förbi idag, jag saknade dig där, alla skratta utom en skittråkig gubbe längst fram, du skulle tagit hans plats!
Jag: Nej jag slutade jobba så sent och då var det ganska ovärt att betala inträde.
~Sen snackar vi på lite random och han har ett helt bord med både champange och drinkar så han bjuder mig på ett glas skumpa. ~
Özz: Jag måste bara säga att du är väldigt söt.
Jag: Ja men tackar, du är också söt (hahahhahahahah, myttoman)
En killkompis går förbi och säger Woo-hoo när han ser mig.
Özz: är det där din pojkvän?
Jag: nej det är bara en kompis.
Özz: men vart är din pojkvän då?
Jag: Hahha jag har ingen pojkvän.
Özz: Vaa?! Du som är så söt. Varför har du inte det?
Jag: Haha nja jag vet inte, känner väl inte för det. Har du flickvän?
özz: Nej.
STEEEELT!!!
Özz: Asså jag måste bara säga att du är så himla söt tjej, jag säger inte det för att jag vill ligga med dig, jag vill bara vara ärlig och säga vad jag tycker.

Hahaha sen efter ett tag gick jag därifrån och det blev lite utav kvällens samtalsämne bland mina kompisar som tyckte jag skulle köra på turre-30+haff

Inte för att vara elak mot min vän, men han är ju så långt man kan komma ifrån söt...


personal-söndag är kult!

Spååååårad kväll igår! Hahah det var fett kul ändå! jag och Becca gick till Alma och var egentligen ganska otaggade, men vi träffade lite kompisar och några locals på ön kom fram och börja konversera. Becca fick stört mycket ragg och när det stängde vid två drog vi till Öfre, hehehe. Mina sandhamns-polare, Melon-micke och massa sköna hamnvakter plus lite randoms var där! Vi festa, dansa och vissa drack stearin fram till fem. Vi drog oss hemåt och becca började jobba klockan 6 vilket innebar att det bara var att äta frukost på direkten och gå till jobbet. Jag la mig och sov och vakna lite utvilad vid 12 då det var dags för ett morgondopp och sen jobb. Nu har jag varit på grillkväll hos min granne och hans kompis. Vi grilla kött, gjorde potatissallad, drack vin och tog en kaffe och bärtz vid bryggan. Nu ska jag sova. Tidigt jobb imorgon.
Buenas noches!

Hehehe, några campare på bryggan jag slog mig ned hos ett tag!

fekkeee på Öfre.

RSS 2.0