8 h pure happiness

Gott nytt år på er nu!!
Snart tar jag mitt pick och pack och checkar ut från denna hemska jobbdag.. Det roligaste  som hänt är att jag sålt 5 tröjor, varav en blev tillbakalämnad av en arg pappa som skällde ut mig efter noter hur jag kunde sälja en tröja för 89 Euro till hans tjocka son... Det är väl bannemig inte min plikt att hålla koll på din unges ekonomi. Sen kom det även in några Svenne-killar som ska prata med mig hela tiden, några riktiga panntofflor som tror att dom är coola här på alpresan över nyår, det slutar med att hans dyngraka kompis kommer in i butiken och häller "på kul" hela sin öl över hans kompis, träbänken där min dator och allt är och hans nya tröja han just köpt. Kompis motiverar det "äääh vafan det är ju kul, det här är en del av resan!"
 
SCHAAAAAS.

Krazy Kanguruh- Kanguruh

Nästa jobb då...
Jag tillsammans med två av mina roomies, Emma och Malin hade taggat igång för en säsong då vi skulle jobba som promoters för ett av Antons största afterski-ställen, Krazy Kanguruh. Det innebar dock att åka runt i en supertung och lökig kängurudräkt i backen från 10-16.30. Vi provade på detta i två dagar innan vi sa upp oss...
 
Man blev utstirrad som en apa på ett zoo och helt utmattad varje gång man lyckades få på sig hela dräkten, tog för mycket på krafterna helt enkelt. Men må medge att lite kul så länge det vara!
 
Enjoy some pictures!
 
 

Kandahar Bar

Nu när man har ett par timmar att spendera kan jag förklara hur min tossiga jobbsituaton är...
 
I drygt två veckor jobbade jag som bartender på Kandahar, jobbet var kul och man träffade många männsikor (dock i deras worst drunk state, vilket ändå var trevligt eftersom dom oftast är extra komplimangrika. Finns dock dom som kastat is eller öl på mig, eller t.om. lagt en spya på bardisken). Man märker en del skillnader på deras sätt att förhålla sig till fyllon här, när jag bad någon kasta ut en gubbe som satt och sov mitt i baren fick jag svaret "As long as he is sleeping it's okey!"
 
Slutade jobba här för att jag jobbade 6 dagar i veckan och det är sena kvällar vilket gör att man vänder på dygnet, inte många manchester-mornar alltså. 

sista kneg-dagen för i år

Nu sitter man här på jobbet och bloggar som man har lovat!
Var ute igår så det passar bra med lite matlåda a la korvstroganoff och lite Gossip Girl här i min ensamhet. Dessa åtta timmar i källaren känns som år och dagar, men man hinner fippla mycket med datan, kolla kläder, rita små teckningar och pilla på lite alla fula kläder vi säljer för en dyr kosing, en hoodie med KK-tryck för 900 spänn till exempel...
Tack Mamma och Pappa för GoPRO:n, här har ett tackkort den skapat från bergstopparna!

Krazy Kanguruh kneg

Sorry för dåliga uppdatering, snart kommer det uppdateras flitigt nu när jag börjat jobba i en butik där ingenting händer.
 
Här i St Anton har vi firat en trevlig jul och imorgon är det nyår.. Är även inne på mitt tredje jobb so far... kommer nog säga upp mig där snart med.. 
Inne på nya kneget som är en souvernirbutik!
 

lediga dagar

Här kämpar jag mig upp för backen i kampen om en afterski, fölll ett antal gånger på is/snön... Blev ett himla party för kollektivet, först en fet afterski och sen en tacomiddag och Cuba Libre... Sen slira vi runt lite överallt nere på byn... Är ledig ikväll igen bannemig! Skönt att slippa jobba nu när galenpannan till chef är back in business.. 
 

new boots

Har fått ont i tassarna av mina snowboard boots så jag bestämde mig för att lägga ner ännu mer pengar på utrustningen och tassa ner till Surfers Paradise där jag nu mera är en stammis...
 

kneg, bräda & fyllon

Hej, igår var det kneg en party lördag, blanda många long islands, överserverade fulla ryssar och önskade lite att man någonsin fick vara ledig en helg.. Ikväll är jag ledig, men antar dessvärre att folk kommer ligga hemma och sega medans jag och Malin är taggade på att drinka. 
Trots sena natten tog jag mig upp och åkte lite bräda och nu sitter jag och dricker kaffe och mumsar apelsinkrokant, Ska tassa ner på byn snart!
 

ski day


provkört nya brädan

Malin har också börjat jobba på Kandahar nu så det är himla festligt. Har bara varit ledig en kväll här hittills... Men det ska det ändras på när chefen kommer tillbaka!
Äntligen har backarna öppnat, eller ja, två liftar.. Så backarna är inte så himla festliga. Men idag provade jad den nya brädan för första gången och den var grym! 
Här är den lilla rackaren en rocker 156 från Rome!
 

Bt på Kandahar

Jag jobbar nu alltså som bartender på nattklubben Kandahar som jag lyckades få andra dagen här nere tack vare min roomie Matthias som är DJ på klubben. Hans chef behövde barpersonal och hade bett Matthias ta med några svenska tjejer, han valde sen ut mig och Nikita och tyckte att vi "passade bäst" i hans bar. Han är himla märklig (som alla mina andra chefer jag haft utomlands) och arbetstider är rätt tuffa, 22.00-5.30. Trots att jag inte har mycket erfarenhet funkar det förutom när österrikarna kommer och drar en fet line på tyska, men man börjar lära sig! 
 
Just nu vill han att jag ska jobba 6 dagar i veckan, vilket han kan fetglömma när snön är här. Då ska jag istället börja jobba som känguru och promota afterski-stället Krazy Kanguruh. 
min roomie Emma levererar Jäger till kollektivet, ända kvällen jag inte jobbat här i St. Anton.
 

Spårade kollektivet

Vi tog oss hit med flyg och tåg, lite av ett helvete när man hade en packning på över 60 kg... Vi möttes av sol och gröna fjäll som vi hoppas blir snötäckta snart! Vi bor i en mysig lya, 5 girls och en en kille, vi kallar honom DJ K. Det är super gött, only problem är att badrummet är konstant upptaget. Bilder på huset kommer snart, borde knäppa lite nu eftersom vi precis städat (var ett bombnedslag innan). 
På tågstationen
Rävsover på tåget

gratisfika

Nu är det bannemig uppdatering. Headern ska fixas också, Life in Australia känns lite old school nu. Idag har jag Malin och Gabbi varit nere i byn, shoppat lite småsaker och sen blev det ett fikastopp på ett mysigt café där även några gubbar betalade för oss när vi skulle gå. Värmer i hjärtat för oss  med en plånka a la Ove. 
Ikväll är det Swedish Night på Bar Kandahar, jag är in charge i baren, Malin i garderoben och Matthias är DJ. 

I am back!!

Efter en lång och helt underbar resa genom Central- och Sydamerika har jag nu haft ett pit-stop hemma i Svea Rike och tagit mig vidare till St. Anton, Österrike. Det är härifrån Alptopparna jag ska blogga också. Självklart var det amandathebest som får äran att publicera allt som händer. Born in sjuan (då späckad med selfies och hemska outfits, gå bak i arkivet så förstår du), sen har den hållts igång lite halvt genom åren, men nu lovas flitiga uppdateringar efter en request från Sandy!
 
 När vi möttes av Bertram vid tågstationen

RSS 2.0