dykarhelg

Hej! Nu har jag mejlat in alla inlämningsuppgifter och nu är det bara 170 sidor om dykning som gäller inför provet på söndag för att kunna ta dykarcertifikatet. Shiiet, det blir stressy moment. Nu är det ju fredag och grejer och alla som ska dyka ska stanna hemma ikväll, men jag trotsar tyngdlagen och ger mig ut med alla andra som bangar dykningen. Dagen startar 8.00 imorgon i poolen, ajaj! Men nu ska vi snart äta middag, fixa oss och sen är det överraskning vilket ställe vi ska till! Imorgon är det Hannas birthday också!!!!! Jag missar firande med brunch och grejer, men när dykningen slutar vid 17 så ska vi fixa oss och gå ut och äta middag på Junction, SUSHI! :) Sen blir det spy-mode för Hanna på kvällen!

Honey (med dammusche) och jag

The Safarigang

Massajkompis

hello fatass

Hej. jag mår bra, jag är lycklig! Psykologin är fan klar!!!! Jag har haft städkontroll precis, hehe mr. Antoine upptäckte mig med dammsugaren på skrivbordet och klagade på att han fick damm på handen när han gick och drog längs olika hyllor och kanter. Idag gick jag Manda, Malin och Felicia upp till Impala och sprang några varv runt grsäplanerna, första gången på ett tag nu eftersom knät varit cp. Nu när jag kännt mig duktig så går jag sen in på mitt rum och sätter mig och pluggar vid skrivbordet, men när jag lutar mig tillbaka, brakar hela stolsryggen ihop och jag ramlar baklänges. Det var guds tecken att jag blivit fet.
Nu ska jag kolla på en film ifrån U-landskunskapen sen ska jag sova. weeey.
Imorgon är det utgång med destination överraskning enligt boardingen!!   

Här är söta jag och mina pajkoliserade kontorsstol :(

godnatt

Jag har precis moffat i mig ett paket tuggumin, nu vill jag sova. Jag har pluggat för mycket. överarbetat, 14 jävla dataskrivna sidor, vad händer???
orkar inte blogga... Men jag kan iallafall säga:


knitting café

Tjeeena!
Nu ska jag plugga klart, sen ska jag försöka motivera mig själv att simma lite i poolen eftersom jag inte får träna på riktigt än med knät. Ikväll hoppas jag på lite filmvisning i Giraffrummet, Lejonkungen vore najs! Hanna och jag ska försöka hinna med att klippa oss i veckan också, plus att jag bokat en tid hos doktor Silverstein (scary name) för att kolla mina värden om varför jag tappar så mycket hår.

Jag ska sluta svära också med tal på ingenting, jag berättade precis för Hanny om min familjs gamla taktik, att man la ner en krona i en spargris varje gång man sa ett svärord. Sen gick pengarna till en resa till Gröna Lund med familjen, hahhahaah!

Nej nu är det dags att förtära lite afternoontea, hehe.

Vilken tönt.

gaaaaalen

Jag dampar sönder på en psykologiuppsats, jag hatar att överanalysera livet!!!!! Jag och elin sitter här i ett tomt klassrum och försöker komma någon vart, ni kan istället få smaka på två bilder jag baxade av Anna!

Masai Mara

Just chillin'

Massajen, betongen, bastarden

Hej!
Nu sitter jag ute och ska börja plugga lite, Hanna är här också och käkar en rostad macka med smör om ni vill anteckna (Ewy tycker nog iallafall det är intressant).

Här kommer bilder på helgens köp också...

En giraffjävel som jag tvingades köpa av dessa filurer:

Jag fotade mig med dom sen sa de att det kostade pengar eller att jag köpte något av dem, så det fick bli giraff-saten för ungefär 15 kronor!

jag toppar klantigheten

Hallåj. Nu sitter vi ett gäng i biblioteket och pluggar, jag har läxor och uppsatser så att det bara svämmar över denna vecka och sen kom jag precis på att jag måste plugga till provet på dykarcertifaktet som jag ska ta denna helg. Andra gruppen som var i Masai Mara har precis kommit hem så nu är hela gänget här igen, det känns inte så tomt längre!

I helgen byggde jag även på min skadelista:

Jag slog först i ena tån i en tröskel, sen några minuter senare slår jag i den andra i en stenplatta.

Sen i tisdags gjorde jag illa mitt knä så det svällde upp, så här kommer lite pics från Nairobi Hospital:

Sen gjorde jag ju illa mitt knä någon dag innan så det blev kryck-mode för min del.
Här var en söt liten unge jag träffade på sjukhuset som pussade på mitt ben och kastade blommor på Hanna och Manda.
Manda och Janet!


Sen kan jag ju tillägga att i Masai Mara mådde jag jäkligt illa en dag så jag fick ligga i hängmattan och sova medan de andra besökte Masai byn.

en massa djur på savannen + stenmark

Hallå där!
Jag påbörjade mitt blogginlägg igår, men internetet i mitt rum sluatde sen fungera.
I helgen har vi allafall varit i Masai Mara, vi var på tre safariturer där vi såga alla djuren från Big Five (de farligaste djuren, elefant, lejon, noshörning, vattenbuffel och leopard) vi såg även Ingmar Stenmark cruisa förbi i safaribilen bredvid, lite coolt och random sådär, vi bodde på ett väldans soft eco-kamp med utomhus duschar och massajer som vaktade oss med sina spjut, en gång kom en babian och hälsa på mitt på altanen, Barack Obama med familj hade bott där också! :) Sista dagen åt vi frukost på savannen också.
Däremot blev hälten sjuka av maten och det blev ett antal spy-stopp på den sex timmars långa resan hem på världens gropigaste väg. Men det var en upplevelse det med!

I safaribilen, största turisterna.

Babianmannen chillade runt på området där vi bodde.





Massajer!

Turisterna Manda och Honeypie!

Mer bilder kommer sen! :)

destination masai mara

Mambo Rafiki! Nu ska jag tvätta håret och sen packa klart, somna till ett avsnitt OC och sedan tidigt imorgon är det samling 7.00 i matsalen för avfärd mot Masai Mara!!! En savann med massa djur för dem som inte vet! Det är där som Lejonkungen utspelar sig! Jag ska se lejon, elefanter och massa andra coola djur, till middag får vi själva gå ut och jaga det vi vill äta, snacka om wildlife. I'll be back on Saturday!



sjukhuset i 4 timmar

Hejsan!
Igår efter att jag gjort illa mitt knä svällde det upp väldigt mycket och skolsyster skickade iväg mig till Nairobi Hostpital tillsammans med Manda och Hanna och även lilla Janet (en assinstent och städare på skolan) väntade på oss där som hade varit där i typ 9 timmar tillsammans med andra från skolan. Hon lärde oss Swahali och jag fick träffa olika Kenyanska doktorer och röntgas och grejer. Hela vistelsen tog 4 timmar, haha. Men det var faktikst lite kul. Men för att komma till saken var det inget ben som var skadat eller nått så jag fick smärtstillande kräm och någon medicin. Däremot hittade dom på röntgenbilderna att några av benen i knänan hade glidit ihop så att jag kanske kommer få en sjukdom som heter artros eller något sånt. Det är att man får ont i lederna när man blir äldre, så jag bokade en ny tid nästa vecka för en magnetröntgen, sen får jag se om jag kommer avboka eller inte för eftersom det inte är akut är det kanske onödigt!
Tack Mandy och Hanny att ni följde med! <3333
Sen på vägen hem stannade vi på Nakkomatt och laddade upp godisförrådet inför den tidiga resan till Masai Mara imorgon!

Röntgenbilden på mitt fina knä <333

Medicinmannen.

Så stolt över mitt kuvert, ser ut som ett diplom. Säger som hanna: största pussybilden!

aktivitetsdag

Hej!! Tidig skola idag och slutade vid tre då det var dags för att skaffa lite bränna vid poolen, sen drog det igång med en aktivitetsdag och jag var lag Gul. Vi gjorde allt från poängjakter, där varje sak var värda vissa poäng såsom häll ett glas vatten över någon av boardingföräldrarna m.m. Allt var faktiskt väldigt skojigt, men sista grejen typ så skulle man åka på en skynke med såpa och sen när jag skulle klättra upp kommer Leo och åker uppifrån och knäar mig så att det svullna och och dunkar i benet. Nu går jag på kryckor för första gången i mitt liv, det är ju alltid kul att kunna pröva något nytt här i livet. Har mumsat i mig massa kladdkaka som tröst och alla sitter i det nya "giraffrummet" och kollar på Out Of Africa men jag har historiaprov imorgon så det är vad min resterande kväll kommer att bestå av.
Bilder kommer sen, just nu används kameran till bevismaterial för vem som vann poängjakten!
Nu ska jag försöka duscha, får väl sätta mig på äckelgolvet eller nått...

Hahah en Masai marknad vi var på där vi träffade Livingstone och Peter, vi får självklart häller inte glömma deras tusentals träfigurer.

Här var lite av deras stora verk, såsom en giraff för 45 000 kr.

Karen riding school

Hallååå. Nu har jag pysslat med saker jag inte borde utan ska nu ta tag i historiaprovet. Idag har jag solat galet och även gått till majstanten med Elin och Hanna och köpt en grillad majskolv för 2 kr. Sen har jag simmat och ätit mumsmiddag. Nej men nu ska jag plugga.
Jag hittade bilder på johannas blogg från ridningen igår, here you go:

Haha här är jag och min häst Skip!

Johanna och sin polle.

Nathalie och hennes galna häst.

godnattliga hälsningar från oss


häst-ridning!

Hej kompisar!
Idag har vi startat dagen med en mumsig brunch, med pannkakor, bacon, omelette och annat mums. Sen åkte jag och ett gäng tjejer till Karen och red! Vi hoppade och grejer, hästarna var superspinkiga, inga muskler och de flesta såg ut som ök. Men jag fick ändå en utav de bästa hästarna så jag tyckte det var kul! :) Nu har vi suttit på Hannas rum ett gäng tjejer och pratat igenom helgens händelser!

Snygga tjejer i sina nya safarikläder inför veckans safari

Vem styr?!

Hej!!! Partynatt.... på Simba, vi bestämde oss för att dra ut 5 min innan bussen gick, men det var sjukt kul!!! Jag styr efterfest :))))) Vi flörta med spanjorer, jag är grym på español, sen dansa vi massa, det var superkul!!! Snart kommer mikolka och snor min smirre... Jag skypear med Manda, hon är fett snygg...  Klädd i diplomis-tröja.
Jag litar på att manda också kommer och kollar på OC med mig!!!! här är stillbilder på skirre.


SIMBA

Hej hej, nu chillar jag och Hanna på Mandas rum, vi är kluvna inför om det blir utgång ikväll eller inte. Igår var det partynation på The Loft och det var feta kul asså. Snacka om mycke smirre och vi dansa på bardisken, spååår. Sen blev det nudelkalas på mitt rum, imorse hitta jag kastrullen i duschen... Idag har vi varit på CityTour i Nairobi. Hanna och Manda kirra safarikläder inför Maasai Mara nästa vecka. Sen fikade vi på Java och när vi kom hem väntade en supermumsig middag med oxfilé, hasselbackspotatis, svampsås och maffig sallad.

bastumannen

Nu har jag skrivit klart en text och vi ska nu basta, tvätta håret, shavea, balsamera och vara allmänt trendiga. Idag var vi på Junction och käkade först lite på planet yogurt, det är så galet gott!!!!!!! Sen gick jag, Ida, Manda och Hanna till Art och tog oss en smirre, classic. Fredag imorgon och alla är så galet taggade! Spåååååår.com weehoo.

holehour

Hej! Jag har håltimme och ligger och chillar i min säng. Har kollat på lite OC och på nästa håltimme ska Manda joina mig med ett avsnitt! :))))) Jag är taggad för lunch, maten är lite för god på detta place...

Hehehee tjeeenaaa.

Afrikas näst största slumområde


Hejhej!
Jag har överlevt bomben i Nairobi som explodera här för någon dag sen.
Idag var vi i Kibera, det är helt knas hur folk kan bo där. Vi var först hos en kvinnogrupp där alla var HIV/AIDS-positiva. Sen gick vi i två grupper runt i staden, där det bor ungefär 1 miljon människor i alltifrån plåtskjul till en lerhydda. Det var fullt med sopor på vägarna och kring husen, de kastar även påsar med skit från husen för att de inte har någon annanstans att göra sig av med det. Många av människorna är extremt fattiga 20% av befolkningen i Kibera lever med HIV/AIDS. Vi fick även besöka olika skolor med föräldralösa barn eller sådana som var HIV-positiva, och dom var inte mer än 4 år.



Japp så här ser det ut, kanske svårt att tänka sig om man inte varit där men jag säger som Ulrik brukar säga: Man kunde vara fattig och sjuk i ett annat liv.... Jag har det bra idag!

familjen kommer hit.

Mamma mailade nyss att de bokat en resa hit!! I två veckor! Safari i Kenya, sen åker vi en chill vecka till Tanzania och steker i Zanzibar! Det blir sååååå bra!!! Någon kompis får gärna komma ner och gästa mig den sista veckan på jullovet dock! :D

Kollade upp hotellet i Zanzibar och jag längtar redan! 5-stjärnit, asfina rum, kritvit strand och tillsammans med min underbara mamma, pappa och storasyster!




nattmacka!

Tjeeena!
Jag har haft matteprov idag och det gick helt ok. Sen har jag dansat afrikansk dans igen :)))
Nu är läxis slut så jag och Hanny som sitter i kemisalen ska pallra oss ner till matsalen och ta lite te och kaffe. Partymode is on!!!!

allt har sitt mode, nu: Slaggmode

Tjeeenare mannen.
Jag ligger i sängen och har ställt in slagg-mode, så nu blir det snart adjö till mina galna data som lever sitt egna lilla liv <3
Jag har faktiskt pluggat fett!! Jag kan matten till provet, svenskan är läst, spanskan är finito. Nu är det bara engelskan jag är lite lost på, har läst 54 sidor och jag har kommit fram till att när Manda sammanfattade den så lät det som att jag läst boken från fel håll eller nått, jag ligger risigt till hos Zanna. Jag fick plötsligt lite hemlängtan, eller jag såg en bild på kaffemaskinen där hemma och insåg att en klassisk capuccino med en jäkla massa kanel på inte skulle sitta fel.

I lördags var vi på Toy-market och jag köpte lite olika saker som jag kan visa sen men här har ni "den lilla oranga" som går att matcha om man har en sådan modekänsla som jag... Manda visar exemplet åt andra hållet.

Från streetgirl to partychic. WOW. (skämt å sido)

Här har vi ett bad example:

Hahahaha du är bara för rolig!!!!


it's true, life will smile for you

Hej!
Nu har jag håltimme och planen är att jag ska plugga, jag litar på att ödet tar mig dit någon gång.
Snart är det psykologi och sen ska jag kubba satan runt i Nairobi och sen blir det barre bastu i regnvädret och även lite pluggmode måste jag försöka ställa in under läxis!







Baxar lite bilder från FB.

godmorgon i ottan

Heeeeejjj!
Jag har suttit víd datan i flera timmar idag och laddat upp bilder och redigerat och grejat, men nu har ni ett album på fb att checka om ni vill! :D

Nu ska jag plugga som jag helt glömt bort, PAAAANIK!

nice weekend!

Hej Hej! Det har inte blivit så mycket bloggning den här helgen, det har varit fullt upp med utekvällar, solning, shopping och nu är det dags för en söndags picknick med P.O. Därför ska jag ta en dusch nu och åka snart. helgen har varit så galet rolig!!!!!!

Här är en bild från bussresan påväg hem från Simba i fredags.

Så jäkla f3kk3nation!!!

utgång!

Hello!! Idag har jag haft två lektioner och nu sitter jag på Elins rum och hon pimpar sig lite. Vi ska snart dra oss till Brew Bistro och käka och ta en drink. Sen drar vi vidare till en nattklubb/bar med hela internatgänget. Det är första utekvällen för oss här så jag tror stället är väldigt lugnt, men vi skrev upp oss på utgång imorgon igen och då ska det tydligare vara bättre. Men vi hörs senare! :)
Ha en trevlig fredag mates!
 
kiss och bajs elin

plugg @ mi cuarto


Tjing!! Djungelelin och pandan Manda är här. Vi pluggar fett! Jag har städat mitt rum också! Snart är det dags för kaffe och kaka och sen spanska. Efter skolan ska nog jag och Elin göra pedikyr, mina fötter är förfärliga...

Identity

Hej! Nu har jag ätit massa mat, kaggen blir bara fetare och fetare... innan hade vi friskis och svettis pass så det känns väl ändå lite mer okej då!

Jag har fått mitt ID-kort från skolan, haha bilden är en katastrof, man kunde skicka in en man hade men jag sa åt läraren att ta en på direkten med en mobilkamera och en fin blixt då jag var som på topp på utseendet... Reslutat blev ju riktigt vackert!

Eucythus school

Tjena kompisar! Idag var halva gruppen från U-landskunskapen i en skola som låg i ett slumområde med ca 300 elever. Först åkte vi genom byn där de bodde och sen stannade vi vid skolan och vi fick gå i små grupper till olika klassrum och när man kom in så drog alla fram stolar och ville att man skulle sätta sig vid dem. De var så himla underbara, de prata om allt och några fråga om facebook och ville att jag skulle shoppa på Junction med dom och ville att vi skulle gå ut och festa. Skolan håller en helt annan standard här kan man säga! Men det går från 7.00-18.00, KNAS!
Här har ni bilder från skolan:


Malin och hennes afrikaner!


Honey haffade Lassarus!


Här är bilder från slumorådet vi åkte igenom för att komma till skolan och där de flesta elever bor:






christmas

Hej! Nu ska jag snart äta lunch och sen ska jag med en utav grupperna åka till en skola här i Nairobi, det är en praktisk lektion i U-landskunskapen! Det ska bli skoj, sen senare idag blir det friskis och svettis. Nu ska jag börja kolla flyg, spana in hotell och olika resor inför julen då min familj ska komma ner hit i cirkus två veckor. Det börjar bli dyrt och svårt att hitta så det är lite hurry!! Jag tror jag kommer stanna här hela året, för det känns onödiga pengar att åka en vecka hem fram och tillbaka!


mombasa!! om det är någon annan som känner att det inte skulle sitta fel med lite värme över julen kan jag ju rekomendera att ni tar en tur ner till mig, då skulle jag allt bli glad! :)

african dance

Tjeeena!
Idag har jag varit med på afrikansk dans efter skolan och det galet skoj. Nu jäklar är jag rikigt farlig på dansgolvet kan jag ju bara säga... Vi håller på att hitta låten på youtube så jag kan öva mina skills, det är trots allt utgång i helgen!
Nu ska jag snart kolla klart på The notebook som jag börja kolla på igår, den är så mysig!

Här är lite bilder från Bistron i fredags!




/PUSS

Mas fotos amigos

Mer bilder från teambuildning som jag kopiera från Mandyman. 

La poola



Vårat hus

chilly att vi var dom enda som fick en svit.


Manda som till sist hoppade!


Vi såg giraffer på vägen hem!

life is great!


Träning

Hej!
Idag började jag 11.10 med U-landskunskap då en kille från Kibera (största slummen i Kenya) hade en föreläsning för oss och berättade hur fattigt det var och hur många HIV-smittade som bodde där, det var jätteintressant och snart ska vi gå i små grupper genom Kibera. Sen hade jag en lång håltimme sen väntade ett oförberett prov i psykologi, det gick lite sådär... Sen var det bara att springa till porten där ett gäng väntade så var vi ute och sprang. Jag betämde mig för att springa med den snabba gruppen och ledaren var galen, det gick väldigt fort!! Vi sprang nästan 5 km och jag var död när jag kom tillbaka. Sen blev det lite fysövningar och sen direkt hoppa på yoga-passet. Sen blev det massa goda pannkakor!!! :)
Nu ska jag duscha och sen försöka städa, men jag vet redan hur det kommer sluta...

uppe bland molnen

Här är lite bilder jag baxa av Josefine från när vi gjorde höghöjdsbanorna! :)

Här är jag, charmig som bara den i en tight sele...

Jag och Josefine!

Teambuildinghelg

Tjeeenare!!
Nu sitter jag inne på mitt rum och har precis smällt i mig en påse med godis och en påse honungsrostade cashewnötter, fett ovärt, fett tjockt. Inge plugg så jag skulle städa men jag orkar inte. Skype laggar fett också. Vi har varit på teambuilding det var trevligt! Det blev en tidig uppgång, 6.00 efter en galen kväll dagen innan. Det började på Bistro och sen kom alla hem hit till internatet och hade roligt, Manda hade t.om. på sitt spy-mode. På teambuildingen gjorde vi sjuka höjdbanor eller vad det heter och min grupp fick bo i en svit medans de andra fick bo som i ett koncentrations läger. Bilder från det kommer snart!!! Men ska baxa av dom andra för jag orkade knappt fota den här helgen!
Nu ska jag städa och pallar inte blogga.
Men förresten på vägen till hotellet vi bodde på i helgen sså såg vi zebror, giraffer, antiloper, vildhästar och massa annat cooolt!! Tagga inför safari!!
På tal om djur, kan ju alltid bjuda på Viktors lilla husdjur som nu är frisläppt efter mycket sorg. Han var typ giftig och dom tog med honom till mitt rum, jag var livrädd att jag skulle vakna på natten och hitta Glenn i taket eller nått.
 


1 timmes manikyr för 30 kronor

Tjeeena. Nu har jag skypeat med flera godingar! Ikväll blev det mest sitta inne på rummet, blev ett parti biljard med Manda, men vi båda sög, ett antal felberäkningar. Nu ska jag sätta upp lite bilder.

Idag efter skolan gick vi ett gäng till Bistro, dom andra gick upp på terassen och satte sig medan jag och Elin gick och gjorde manikyr i över en timme och det bjöds på varm choklad, mums. Det kostade 30 kronor. Då ingick filning, rengöring, peeling, massage, nagelbandsfixning och nagellack i olika lager. Helt galet pris, dit ska jag snart gå och klippa mig och hon såg på mina fötter och tyckte jag behövde pedikyr också, det finns en sanning i det...
 


Lotten

Hej!
Har haft lite blandade lektioner idag i skolan, men det gick bra! Nu är det läxis och jag sitter inne på mitt rum och har precis skypeat med min underbara och megamycket saknade vän Lisa som nu är i London och pluggar där. Det var tack vare henne som jag sitter här i Kenya just nu. Det var när hon hade bestämt att hon skulle åka iväg som jag kom på hur jäkla roligt hon skulle ha det medans jag själv satt i Sverige och levde samma liv som alltid, det livet finns alltid kvar! Saknar så himla många där hemma ska ni veta! Jag måste ta ett snack med mina pärisar nu om hur allt blir under jullovet, resa runt i Kenya, typ Mombasa, kanske Zanzibar eller blir det hemfärd till ett snötäckt Sverige med världens bästa människor?! I don't know!!!!!

Här har ni puddingen Lise-lott...


Jag älskar dig kära vän!

här känns det inte som september

Hej hej! Snart kommer min dator krascha pga virus, aj aj. Den lever sitt egna lilla liv för tillfället. Mamma! Vad ska jag göra?? Har du nått bra virusskydd eller nått sånt?? Jag litar på dig nu.

Annars skiner solen, jag ska gå till matsalen och hämta en kopp kaffe och försöka städa upp mitt rum lite grann iallafall. Just nu är det kaos här inne för min flyttlåda med 20 kg kläder kom igår plus att ett förråd tömdes på möbler så alla elever blev helt galna och haffade massa saker till sina rum. Eftersom jag och en tjej till är dom ända med stort rum så kunde jag fylla på med grejor. Det blev en byrå, en stol, matta, hylla, överkast, papperslåda, soptunna, galgar och P.O (som jag inte tänker nämna smeknamnet på) fixade en ascool bambupinne som hänger bredvid min garderob som jag kan hänga min kläder på. När rummet är städat och klarfixat ska jag fota det så att ni kan se hur det ser ut! 

Snart är det dags för spanska och sen blir det kanske en afterschool på Bistro eller Artcaffé, klassiker.

Jag kände att Josefine var värd en söt bild på sig själv som en försenad birthday-gift.

Här har vi även Honey och Gibson, perfect match!

Härliga tjejer!

RSS 2.0