nu flyttar jag!

Äntligen! Valt ställe att bo på!!
Valde mellan två olika nu, men sen tog jag bara en, tre sköna killar från Chile och sen delar jag sovrum med en tjej från Canada som jag inte har träffat än, så jag hoppas hon är en sköning!
Det andra stället jag kolla på var nästan softare, fanns trädgård, tvättmaskin osv.. (vilket inte finns på den jag valde), men jag tror jag kommer trivas bra dä jag tog! Annars är det väl bara att flytta!
Ciao!

oroa er inte!!!!!!!

Okej, lägenheten jag just var o kolla på var skarrrriiish, men billi billi! Jag skulle isåfall dela den med tre killar från Brazil, kan verka scaaary, men dom var riktigt sköna! Vet att det låter galet, men det är lite YOLO och helt ärligt verkade dom väldigt snälla, man ska inte vara blåögd, men jag tror faktiskt att jag känner av sånt ganska bra, plus att jag stannar så länge jag vill, hittar jag nått bättre så flyttar jag!
 
Uppdaterar imorgon om hur jag gör, är det första stället jag kollar på så borde kanske ta mig lite tid, men är såååå trött på hostel!! Ska ringa några andra imorgon! Cheers!

house viewing!

Har bannemig ont i fötterna efter att ha jobbat i sju timmar i mina converse som typ är fake och sjukt obekväma. 
Har för tredje gången checkat in och ut på mitt hostel och börjar känna mig lite trött på det! MEN, jag cruisa förbi en surfshop och pratade med en kille där som hade lagt ut en "share-a-flat-annons", men han hade redan hittat en inneboende men gav mig nummer till hans kompis som jag precis ringde så ska på house-viewing om en timme inte alls långt ifrån där jag bor! Hoppas det är niiice... 
Hit ska jag på house-viewing! skoooooooja, kommer vara nått lök i guess!

kneeeg all day

Hellooo! Jobbat i över 8 timmar idag på restaurangen här i Bondi! Ringt till massa olika gökar nu på kvällen för att få tag på en flatshare, ingen framgång än. Bannemig inte mer hostel nu, är snål så vill inte köpa tvättar i tvättmaskinen så har inga rena strumpor kvar!!!  Det börjar faktiskt gå riktigt bra för min del nu, jag har lärt mig menyn och engelskan flyter på fint!! Chefen verkar gilla mig också, även fast jag tror lönen är riktigt skit asså!! Men det är ändå soft att jag får äta gratis mat!
 
Här är två bilder från placet jag jobbar som jag hitta på internet! Ser ganska dystert ut, men jag jobbar mestadels på uteserveringen som jag inte hitta några bilder på (ska ta egna asap), men där är det ändå nice med ocean view och grejer!
 

haffar guzzar

Idag var det en märklig dag på jobbet! 
Första killen kommer och säger att han är bakfull som bara den och säger att jag har dom vackraste ögonen han har sett, hahaha! Sen kommer en annan kille från Wales och börjar prata massor tills chefen säger att jag inte har tid att stå där. Efter det kommer en ny kille som ropar på mig varannan sekund och ber om nått, sista gången han ropa på mig sa han "Okey, I will just ask you for one last thing, can I have your number because I would like to take your for dinner?!" Aja, skaffa lite nya friends är alltid bra så jag fick hans nummer så får se om jag gör det! Sen kommer en annan kille fram och ger mig en kram och en puss på kinden och går därifrån sen, lite random sådär. Folk är lite mer öppna här i jämförselse med i Sverige! 
jag o curre back in Suecia
 

Måste börja settle down

Har jobbat idag, kom till hostelet på Bondi Beach igår kväll, där var det fest må jag säga... rummet bredvid hade partyvolym, men jag lyckades somna trots att jag var nära på att frysa ihjäl, inget riktigt täcke!
Nu sitter jag och försöker hitta någonstans att bo i framtiden, imorgon bitti blir det jobb igen till eftermiddagen sen ska jag in till city och parta med mina surf camp- friends och ledarna, kommer bli kul!!! :D
det här var jag most of the time under surf camp...
 

tillbaks till Sydney

Hej!!!
Äntligen internet, äntligen  update!!!
Hade en alldeles förträfflig vecka på Surf Camp! Åkte måndag morgon (först en 20 minuters prommenad till hostelet där busssen hämtade oss med en 22 kg tung ryggsäck), sen 2 timmar i burren sen delades vi in i rum, jag fick en scandinaviskt rum + en tysk. Vi surfade 2 ggr per dag med 2 timmars långa pass vardera, man var helt slut efter varje pass. Mycket paddlande och drunknande av vågorna!
här crusiar jag!
och här är jag på väg att bli tumlad...
 
 

Surfis

Idag var det andra dagen på jobbet, börjar komma in i det, det enda problemet är min katastrofala engelska! Vet inte vad någon av maträtterna heter när jag står med framför gästerna! Aja jag kommer nog in i det!! Väntar fortfarande på att två andra restauranger ska återkomma till mig om jobbintervju, dom ställena är såååå softa!!!! 
 
men nu måste jag sova! Ska till surf camp imorgon!!!! taggggiish!

Bondi job search

Idag tog jag mig i kragen och åkte till Bondi Beach med en bunt med CV. 
Jag minns hur nervös jag var när jag skulle gå runt till butiker i Stockholm, men nu ska man dessutom prata engelska och har inte en aning om hur dom förväntar sig att man ska vara!
Gick bara fram och tillbaka på stranden innan jag vågade ta steget, första placet var typ ett "local-ställe" utan meny och dom sa att jag skulle kunna mycket om australienska viner o shit, där sjönk självförtroendet vid starten. Men sen gick det bara bättre och bättre, hittade 4 ställen som var intresserade och ett som jag ska tillbaka imorgon och provjobba!!!!! Har dock ett stort problem.... jag skrev i mitt CV att jag har 3 års erfarenhet som servitris, fast jag egentligen bara har 3 månader från i somras... Han var imponerad av min långa erfarenhet och sa att inte behövde få hjälp av dom andra, shit... han kommer bli så besviken! Nu måste jag plugga viner, engelska ord inom seafood-branchen. Är lite osäker på om det kommer gå vägen hem!
 
Hör av mig om det senare, nu ska jag möta upp Christina och vi ska ut o käka sen gå ut o ta some drinks!
Bondiiiii!

Hur är det?

Alla frågar hur det är just nu! Därför låter jag amandathebest få ta talan:
Det är väldigt stressande och obehagligt att inte ha någon slags säkerhet, du bokar boende dagen då ditt tidigare tagit slut, du träffar en vän som sen reser vidare, du kan inte planera nått långsiktigt för du vet inte vart du får jobb eller vart du vill jobba, du får panik för varje dag som går för plånkan blir bara tunnare... MEN, detta är samtidigt lajfet, jag måste bara chill out (jag hatar att inte ha en plan, det ska vara spikat och fullspäckat schema för min del). Nu ska jag snart på surfläger, hitta en lägenhet att dela med andra, söka jobb osv. Så snart så kommer allt vara på plats vill jag lova och då kommer jag vara lugn!
 
Men trots dessa få dagar har jag ändå haft väldigt kul, har hängt med alla möjliga, social skills för hela slanten, inte sagt ett ord på svenska, besökt coola place osv.
 
Återkommer asap! 
 

surf camp

Jag kände att jag måste få någon slags rivstart, bokade ett 5-dagars surfläger! Ska bli nice!
 
 

Minglar runt

Äntligen lite internet!
Dagarna har rullat på, fixat med massa skattenummer, bankkonto, simkort, CV och massa annat! Men nu är nästan allt klart! Igår var jag ute och åt med en grabb från mitt hostelrum, haha han är mycket märklig men man skrattar väldigt mycket åt honom! Efter middagen åkte vi till ett collegeområde och spelade beerpong, Stuck it, Kings Cup och lite annat med några av hans kompisar! Var väldigt skoj, sen gick vi ut till Scary Canary, en klubb precis vid vårt hostel, vi hade skojj!!
 
Hahaha här är grabben, som sagt ytterst märklig men underhållande!
 

Obehaglig start ändå

första natten kan beskrivas som den mest obehagliga i mitt liv!! Kommer in på natten i ett 8-bäddsrum där 7 killar ligger o sover, helt kolsvart. Tar med mig feta ryggan till duschen och freshar upp mig! Sen sov jag någon timme, kunde inte sov mer, låg o undra varför jag är så korkad som kommer till andra sidan jorden utan en plan, vad ska jag göra när det blir morgon? Men det löste sig, har träffat massa, fixat med bankkonto, simkort, sjukhusgrej o annat! Men var skrämmande att stå ensam på flygplatsen med en fet väska o inte veta hur man kommer till  hostelet, tog olika bussar o hitta en grabb som följde mig från busshållsplatsen! I'll be fine!! Det kommer bli underbart snart!!

at the airport

Sitter och väntar på att få boarda, lääängtar efter flygplansmaten nu asså... 
Hade softaste cruise ner, hade 4 säten för mig själv, kuddar och filtar, god mat, kollade på Hangover 3 och Safe Haven. Det var nice 6,5 timmar! Nu väntas 14 timmar!!! banneeemiggg
 
 

I dubai

Sitter på flygplatsen i Dubai, funderar på vilket land det är. Annars är det mycket dyra klockor och guldkedjor som man kan gå o kika på här... Är sablans hungrig, men ska försöka spara para och lägga kaggen på rehab!
#Tjokisarm. Är taggg, men lite rädd, måste hitta några friends. vet inte hur jag ska komma till hostelet, men det löser jag! 
 

Bye Sweden! Hello Australia!

Nu sitter jag och käkar en macka med en jävla massa kaviar, måste passa på! Lite av favoritkaffet och sen är det bara att slänga ner sista sakerna i väskan, säga hejdå till Curre och hästarna och sen åker jag iväg till Arlanda och vidare till Dubai och sista Sydney! Det kommer bli awesome! 
Hemma igen den 16 maj tror jag! Kommer uppdatera så mycket jag kan på lilla bloggishen!
 
 

kräftis igår

med the classmates! ett sista farväl av dom på ett tag!
 

packat klart!

över 8 månader i en väska! Nu är det proppat och jag mår dåligt av att skiljas från många av mina kläder!
Fan va kul det ska bli!!!
Här är väskan tom, nu äre lite mer bakvikt!
 
 
 
 

the bag is swag

hej. Jag har börjat inse att jag åker till Australien om inte alls lång tid, rättare sagt om 2 dagar!
Jag har köpt två olika resväskor nu och ska lämna tillbaka båda, ena var ful och likvärdig med den jag har och den nya stora jag köpte kom jag på att jag kommer se ut som en fjant med... Jag kan inte ha en RULLVÄSKA! Jag måste vara lite swag... Jag ska fräsa bort till XXL Sport och köpa en ny imorgon! shit, jag har inte fixat nått... jag vet redan nu att timmarna innan flyget går kommer paniken sprudla och packning vara kaosartad... det blir alltid så oavsett hur lång tid innan jag börjar!
 
Nu ska jag köpa en fet jävla duffelbag! 140 liter, större än alla väskor jag kollat på och så får jag släpa den på stackars ryggen, allt för att få vara swag och inte se ut som mormor med rullväska...
Någon utav dessa kulörer! får se vad jag hittar!
 
 
 
 
 
 

sydney search

ligger hemma och har ångest vad och hur jag ska packa till Aussie, har typ tänkt att jag ska bo i en stekig beach villa som på film, men insåg precis att så kommer det inte bli... måste ju ta med mig lakan, handduk, myggnät o grejer asså! hur ska jag få plats med alla mina kläder? hehe till Kenya sist hade jag ju 28 par skor med mig ned...
 
Har för första gången kollat på en karta vart Sydney ligger, haha hade ingen aning om att det låg där!! Trodde det låg mycket högre upp! 
 
 

Home from Sando

 

laddar upp inför aussie

nya brillz. Venezuela import som Rebban glömt ge mig ;)
 

RSS 2.0